BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

'Sil Baştan' filmi gerçek oluyor

ABD'deki Virginia Commonwealth Üniversitesi'nden bilim insanları, aşk acısını unutturacak bir ilaç geliştirdi.

Abone ol

ABD'deki Virginia Commonwealth Üniversitesi'nden bilim insanları utanç verici ya da travmatik anıların hatta aşk acılarının hafızadan silinmesini mümkün kılacak bir ilaç geliştirdi.

ACI VEREN ANILARI UNUTTURAN İLAÇ

MS tedavisinde kullanılmakta olan "fingolimod" isimli bir kimyasalı tüketen farelerin kısa sürede acı ya da korku verici anılarını unuttuklarını belirleyen uzmanlar, sonuçları Nature Neuroscience isimli akademik dergide yayınladılar.

Hürriyet'te yer alan haberine göre bilim insanları, bu ilaç sayesinde travma sonrası stres bozukluğu yaşayan ya da fobilerden muzdarip olan insanların başarıyla tedavi edebileceğini açıkladı.

YAN ETKİSİ: İYİ ANILARI DA SİLEBİLİR

Keşif, bilim dünyasında heyecanla karşılanırken, İngiliz Mind derneği "Bu tip bir ilaç yan etki olarak iyi anıların silinmesine de neden olabilir" diyerek endişelerini belirtti.

FİLME KONU OLMUŞTU

Başrollerinde Jim Carrey ve Kate Winslet'ın yer aldığı Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) adlı Oscar kazanmış 2004 yapımı filmde aşk acısı çeken bir adamın, ayrıldığı sevgilisini unutmak için girdiği bir terapiden pişman olmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor.