BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Tahran’da Türkiye günleri

Türk kültür ve sanatını tanıtmak amacıyla İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen “Türkiye’den Renkler ve Sesler” etkinliği kapsamında yönetmen Osman Sınav’ın “Uzun Hikaye” filmi gösterildi.

Abone ol

Türk kültür ve sanatını tanıtmak amacıyla İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen “Türkiye’den Renkler ve Sesler” etkinliği kapsamında yönetmen Osman Sınav’ın “Uzun Hikaye” filmi gösterildi.

İran Sanatçılar Evi’nde gerçekleştirilen film gösterimine İran’da yaşayan Türklerin yanı sıra Tahranlılar da yoğun ilgi gösterdi.

Gösterim öncesinde konuşan Sanatçılar Evi Başkanı Mesud Sersengi, Yunus Emre Enstitüsünün organize ettiği etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti. Cannes Film Festivali’nde elde ettiği başarıdan dolayı Türkiye’yi ve Türk sinema çalışanlarını kutlayan Sersengi, Türkiye’nin başarısının İranlılar için de mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi de organizasyona ev sahipliğinden dolayı İran’a teşekkür ederek, iki ülkenin kültür ve tarihinin ortaklığının tartışılamaz bir gerçek olduğunu söyledi.

Mustafa Kutlu’nun ölümsüz eseri olan ve yönetmen Osman Sınav tarafında sinemaya uyarlanan, "Uzun Hikaye", 1940’lı yıllarda çocukken dedesiyle Bulgaristan’dan göçerek Eyüp’e yerleşen Ali’nin hayatını ve mücadelesini anlatıyor.