BIST 10.256
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,42
HABER /  GÜNCEL

Şikeye İbrahim Akın bombası düştü

İbrahim Akın: Savcı Berk baskı yaptı. Gerçek olmamasına rağmen suçu kabul ettim

Abone ol

Türkiye Kupası finalinde şike yapmakla suçlanan tutuklu futbolcu İbrahim Akın, sessizliğini hapishanede bir bozdu pir bozdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin golcü futbolcusu olan Akın, şike soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e ağır suçlamalar yöneltti.

At karşılığı şike iddiası
Şike kapsamında ifadesi alınan İbrahim Akın ve İskender Alın, şikeyi itiraf etti. Ayrıntılar için tıklayın.

SAVCI BASKI YAPTI

Akın, "Savcı Berk baskı yaptı. Gerçek olmamasına rağmen suçu kabul ettim" açıklamasını yaptı. Savcıda suçunu itiraf eden Akın, mahkemede ise aksi yönde ifade ermişti.

İddialara göre İbrahim Akın, savcı Berk’e verdiği ifadede, “150 bin dolar ve bir yarış atı karşılığında Türkiye Kupası Finali’nde Beşiktaş’a karşı kötü oynamayı kabul ettim” beyanında bulunduğu yazılmıştı.

Şike soruşturması kapsamsında tutuklanan futbolcu İbrahim Akın, avukatı Hakkı Kurtuluş aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Basında yer alan ‘şikeyi İbrahim Akın itiraf etti’ şeklinde çıkan haberler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldığını ifade eden İbrahim Akın'ın açıklaması şu şekilde:

Dinlemeye takılan görüşme
Menajer Yusuf Turanlı ile İBB'li İbrahim Akın'ın görüşmeleri dinlemeye takıldı. Ayrıntılar için tıklayın

PSİKOLOJİK BASKI

“Savcılık sorgum esnasında soruşturma savcısı Mehmet Berk’in şike olayını itiraf etmem halinde tutuklanmayacağım yönündeki beyanları ve uygulamış olduğu psikolojik baskı nedeniyle gerçek olmamasına rağmen suçu kabul etmiş bulunmaktayım. 

EMNİYETTE REDDETMİŞTİ

Emniyette vermiş olduğum ifadede açıkça reddettiğim hususların savcılıkta kabul edilmiş olmasını temel sebebi bahsetmiş olduğum psikolojik baskıdır. Konuyla ilgili itirazlarımı ve savunmamı yargılama aşamasında yapacağımı ve gerçek dışı iddiaların tamamını reddettiğimi saygılarımla kamuoyunun bilgilerine sunarım."

Hangi pozisyon delil sayıldı?
İbrahim Akın'ın Süper Lig maçında gollük pozisyonda topu kale yerine dışarı atması da şike soruşturmasında delil sayıldı. Ayrıntılar için tıklayın

DEMİRÖREN METRİS'TE

Sabah saatlerinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Metris Cezaevinde tutuklu bulunanları ziyaret etmek için izin aldı.

Metris Cezaevinde 2 saat 10 dakika kalan Demirören Aziz Yıldırım, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu ile görüştüğü belirtildi. Demirören, aracına binerek cezaevinden ayrıldı.