BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,82
ALTIN 2.402,32
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan medyaya Dolapdere fırçası

Diyarbakır'da 13 askerin şehit düşdüğü Dolapdere'deki çatışma görüntülerinin yayımlansı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok kızdırdı...

Abone ol

İNTERNETHABER- Diyarbakır'da 13 askerin şehit düştüğü Silvan Dolapdere'deki çatışma sonrası bölgede çekilen görüntüler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdırdı.

Görüntülerin yayımlanmasına ilişkin medyaya yüklenen Erdoğan, "Her şeyi yayımlamak medyanın görevi değil" dedi.

Terör saldırıları sonrası hükümet olarak medyadan gerekli desteği görmedikleri eleştirisinde de bulunan Erdoğan, medyaya PKK'ya yakınlığı ile bilinen ROJ TV ve Fırat Haber Ajansı üzerinden yüklendi.                                                               

Erdoğan'ı çıldırtan o görüntüler
Diyarbakır'da 13 askerimizin şehit düştüğü Dolapdere'de çatışma sonrası bu görüntüler çekilmişti...
FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

"Bizim ROJ TV ya da Fırat Haber Ajansı'yla dayla dayanışma içinde olmamız sözkonusu olamaz. Biz sizlerle dayanışma içinde olacağız."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye ziyareti öncesi havalimanında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Erdoğan'dan en sert açıklama Diyarbakır'daki terör saldırısı ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin geldi.

BİZDEN İYİ NİYET BEKLEMESİNLER!

Terör örgütü PKK'ya yönelik sözlediği "Bizde kimse iyi niyet beklemesin" sözünü yineleyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Terörist kötü niyetlidir. Kötü niyetli olanlar bizden iyi niyet beklemesinler. Atılacak bir çok adım var. Arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor, yapacaklardır. İktidarımızın ikinci döneminde hudut birlikleri adı altında bir çalışma yapmıştır. Bu dönemde de atacağımız adımlar olacaktır. Terörle mücadele kısa süreli değildir. Herkes ETA'yı IRA'yı örnek gösteriyor. Terör bitirildi diyor. Böyle birşey yok. Terörde başarı, terörü en zayıf seviyeye indirmek en ideal düzeydir."

ÇİFT YÖNLÜ İNCELEME TALİMATI VERDİM                        

Erdoğan'dan önce mesajları gitti
Başbakan Erdoğan'ın KKTC ziyareti öncesi söylediği bu sözler Ada'da, komşu Yunanistan'da ve AB'de soğuk duş etkisi yaratacak!
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 Diyarbakır saldırısının incelenmesi ve TSK'nın saldırıda ihmali olduğu yönündeki iddiaların aydınlatılması için İçişleri Bakanlığı'na soruştuma talimatı verdiğini açıkladı. 

"Diyarbakır'da yaşanan olay sıradan bir olay değildir. 13 yavrumuzun şehit olduğu böyle bir olayın Genelkurmay tarafından tetkiki yapılacağı gibi, sivil iradenin de inceleme yapması en tabii yöntemdir. Bu inceleme halkımız aklındaki soru işaretlerinin giderilmesine de yardımcı olacaktır."

YAŞ SORUSUNDAN MEDYAYA FIRÇA

Bir gazetecinin Yüksek Askeri Şüra toplantısına ilişkin soru üzerine konuşan Erdoğan, önce YAŞ toplantısına ilişkin yayımlanan haberleri eleştirdi ardından da Dolapdere'deki çatışma izlerini gösteren görüntüler nedeniyle medyayı hedef alan sert açıklamalarda bulundu.

"Medya kendini YAŞ yerine koymuş durumda" Erdoğan, "Ben YAŞ'ın başkanı olarak hala ne olacağını bilmiyorum. Ama medya bunları öğrenmiş!" dedi ve eleştirilerine şu sözlerle devam etti:

"Biz hala medyadan beklediğimiz desteği bulamadık. Doğrusu, Dolapdere'deki manzaraları yayınlaması beklemezdik. Her şeyi yayımlamak medyanın görevi değildir. Bunlar terör örgütüne hizmet diyor. Bunu defaatle söylememize rağmen bunlar yeniden yapıyor. Biz ROJ TV yada Fırat Haber Ajansı'yla dayanışma içinde olamayız. Biz sizlerle dayanışma içinde olacağız."