BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şike soruşturmasında ciddi deliller var

Şike soruşturması kapsamında Suat Kılıç çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Abone ol

İNTERNETHABER / Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın şike operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada, delillerin olmadığını, şüphelerin olduğunu söylerken bugün CNN Türk televizyonuna konuk olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, savcılığın elinde önemli deliller olduğunu söyledi.

Şike operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulunan Suat Kılıç, "Savcılığın eline geçen deliller vardı ve savcılıkta hukuk devleti olma özelliğimizi  kullanarak devreye geçti. Şike operasyonunun gittiği yere kadar gitmesi lazım" dedi.

Şike soruşturmasının yargıya intikal ettiğini bu nedenle konuşmanın doğru olmadığını söyleyen Kılıç, "Konu çok kritik. Bu hukuk problemi. Benim bu konuda konuşmam doğru değil. Arzu ederim ki yargı mercileri konuşsun. İstanbul Başsavcılığı soruşturmayı inceliyor. Federasyon'un, dünyadaki uygulamalarına bakarak ve yetkilerinide kullanarak en uygun şekilde değerlendirme yapmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Kanunla Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yetki verme ya da karar bozma gibi bir durum olamaz" diyen Kılıç, "Talimatlar verme yetkimiz yok. Fakat Federasyon'la ortak çözüm bulma olabilir" diye konuştu.

KULÜPLER AYAKLARINI YORGANINA GÖRE UZATSI

Futbolun sadece Türkiye'de oynanmadığını söyleyen Kılıç, UEFA'nın bütün kulüpleri ilgilendirecek Fair Play diye bi uygulamasının olduğunu belirtti. Bunu bütün kulüplerin bildiğinin altını çizen Kılıç, "UEFA nın yaptırımları çok iyi. Alt yapıya önem veriliyor. Yabancı oyunculara sınırlama getirilebilir. 4 büyüklerin, pahalı transferlere yönelen takımların finansal durumu göz önüne almaları gerekiyor. Her kulüp ayağını yorganına göre uzatacak" dedi.

Suat Kılıç, "Futbolda şiddeti engellemeye yönelik bir yasa çıkarılması konusunda büyük takımlar çok istekliydi. Eğer bi kanun eksiği varsa biz bunu hallederiz" dedi.

"KOLTUĞUNDA OTURAN BİR BAKAN OLMAYACAĞIM"

Koltuğunda oturan bir bakan olmayacağını söyleyen Kılıç, "Federasyonlarla ilgi kurarken, ön yargılı bir yaklaşım içinde olmayacağız" diye konuştu. Son yıllarda, spor organizasyonlarında ev sahipliği yapma noktasında büyük adımlar atıyoruz.  2020 Olimpiyatları'na talibiz. Türkiye olimpiyat düzenleyecek durumda. 2020 öncesinde de olsa, bunu yapabilecek durumdayız. Akdeniz Oyunları'nı biz aldık, onca Akdeniz ülkesi varken. Mali portre bizi korkutmuyor" dedi.

"ŞEHİRLERİN NÜFUSLARINA GÖRE STAT YAPTIRIYORUZ"

Şehirlerin nüfuslarına göre statlarda yaptırdıklarını belirten Spor Bakanı Kılıç, "Büyük iller açısından durum farklı. Samsun, Mersin ve Ankara gibi illerin nüfusları daha fazla olduğu için statları da büyük olacak. Olimpiyatların mali yükünü kaldıracak nadir ülkelerden biriyiz. Bizde obu enerji ve heyecan var. Talip olucaz ve gereklerini yapıcaz" dile konuştu.

Atıcılık, okçuluk gibi daha dar kesimi gibi sporlara ilgiyi arttırıcağını söyleyen Kılıç, ata sporu güreşi Anadalu'da yaygınlaştırmayı amaçladığını belirtti.

Anayasa ile ilgili düşüncelerini aktaran Kılıç, "Yeni bir anayasa ve ileri demokrasi konusu var gündemde. Hala eksiklikler var bu konuda. Uygulamada da vardır. saygın isimlerin göz altına alındığında düzgün davranılmasını isteriz. Hukukta, kişi için suçu kesinleşmediği sürece herkes suçsuzdur" dedi.

Suçlamanın kategorisinin ceza kanununda karşılığının olduğunu söyleyen Kılıç, yargının yaptığı herşeyin hükümetten ayrı olduğunu belirtti. "Türkiye bir hukuk devletidir" diyen Kılıç, aksayan yanların olduğunu, bunun içinde adil ve hızlı yargılama yapılması gerektiğini söyledi.

"GÖREVİMİ ANKARA'DAN YÖNETMEYECEĞİM"

Gençliğin spor organizasyonları gölgesinde kalmayacağını dile getiren Suat Kılıç,  30 milyon genç nüfusun olduğunu belirterek kendisinin görevini Ankara'dan yönetmeyeceğinin altını çizdi.

"Bakanlığı ben Ankara'dan yönetmeyeceğim. Türkiye'nin her tarafından Mardin'den, Şırnak'tan, Adana'dan yöneteceğim" diyen Kılıç, "İktidarımız döneminde çok fazla yüzme havuzu yaptırdık. Önümüzdeki 4 içinde bütün illere yüzme havuzu yaptıracağız" şeklinde konuştu. Baraj, göl, su olmayan illerde bile yüzme havuzları yaptıracaklarının altını çizen Suat Kılıç,  bütün ilçelere sentetik çim saha yapacaklarını söyledi.

"TÜRK ADINI YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ"

Türk adının daha çok anılabilmesi için bir takım çalışmalar yapacaklarını söyleyen Suat Kılıç, yapılacakları şöyle sıraladı: "Ahmet Cömert Boks Turnuvası, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası gibi kategori kategori aşağıya düşen bu sporları yine biz, kategori kategori olarak yükselteceğiz. Onların isimlerini, onların adına, şanına yakışan sporcuların yetiştireceği eğitim merkezlerine vererek yaşatabiliriz. Türk ismini yaşatmamız için."