BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şike ile Ergenekonu karıştırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, şikeyle ilgili düzenleme için umutlanan Ergenekon sanıklarına kötü haber

Abone ol

Meclis'teki şike düzenlemesinin Ergenekon sanıkları için umut olacağı iddialarına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan cevap geldi. Diğer davalarda tutuklu olanlarla, futbolda şike kapsamında tutuklu olanlar arasında paralellik kurma arayışı olduğunu belirterek, herkes kendi işlediği filin karşılığı olan suçlardan yargılandığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Kılıç, madde üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Teklifteki cezaların hafif olduğu yönündeki eleştirilere değinen Kılıç, teklifte ''Ceza kanunlarında tanımlanmış başka bir suçun kapsamına girmediği takdirde bu kanun teklifindeki cezalar uygulanır'' şeklinde açık bir ibarenin bulunduğunu söyledi.

ERGENEKON SANIKLARINA KÖTÜ HABER

Diğer davalardan tutuklu olanlarla, futbolda şike kapsamında tutuklu olanlar arasında paralellik kurma arayışının söz konusu olduğuna dikkati çeken Kılıç, ''Herkes işlediği fiilin karşılığı olan suçlardan yargılanmaktadır. Kanun önünde eşitlik prensibi vardır. Futbolda şike soruşturması ile diğer soruşturmaları aynı kefede değerlendirebilmek hukuk bilgisiyle bağdaşmayan bir yaklaşımdır. Diğer taraftan KCK tutuklularıyla bu kanun teklifi arasında paralellik kurmayı da kesinlikle çok zorlama bir çaba olarak değerlendiriyorum'' diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ'A VERİLEN CEZANIN NEDENİ ATKILAR DEĞİL"

Başka bir soruyu yanıtlarken Beşiktaş taraftarlarının Van'a yönelik güzel bir duyarlılık sergilediğini belirten Kılıç, şunlar söyledi:

''İlk olarak atkıların sahaya atıldığı Beşiktaş-Fenerbahçe maçında ben de izleyici olarak oradaydım. Tribünde, iki kulübün başkanlarıyla birlikte oturuyordum. Biz de bize armağan edilen Beşiktaş atkısını o gün sahaya gönderdik. Yani eğer burada bir kabahat varsa biz de o gün itibariyle ihlal yoluyla bu kabahatin ortağı olmuş olduk.

Fakat burada bir şeyin istismar edilmemesi lazım. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Beşiktaş Kulübüne verilmiş olan ceza, kesinlikle Van'a gönderilmek üzere atkıların sahaya atılmasıyla ilgili değil. Sahaya yabancı cisim atılmasıyla alakalı bir konudur.''