BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Cumhurbaşkanı olur mu?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını sonuna kadar hak ettiğini söyledi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadelede hükümetin hiçbir zaman olunmadığı kadar başarılı olduğunu belirterek, "Artık İmralı- Kandil ilişkisi ortadan kalkmıştır" dedi. Arınç, "Talimatlar gitmemektedir ve örgütün başlarındakiler de bu konuda bir dağınıklık içindedir. Dış destek Türkiye'nin her zamankinden daha fazla yanındadır ve güvenlik güçlerimiz her zamankinden daha iyi bir noktadadır" diye konuştu. Arınç, Başbakan Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanlığını sonuna kadar hak ettiğini söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde dört yerel televizyonun ortak yayınında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadelede hükümetin başarılarından ve gelinen noktayla ilgili bilgiler verdi. Arınç, son 6 -7 ay içerisinde olağanüstü terör eylemlerinin yapıldığını, çok sıkıntıların çekildiğini, gözlerden yaş geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"TERÖRÜN GÖVDESİNDEN KAFASI KOPARALDI"

Türkiye'deki terörle mücadele İmralı-Kandil ilişkisinin ortadan kalktığını, artık Kandil'e talimat gitmemesi nedeniyle örgütte büyük bir dağınıklık yaşandığını iddia eden Arınç, terörle mücadelede her zamanınkinden daha iyi bir noktada olduğunu söyledi. Hükümet olarak teröre çok güzel cevaplar verildiğini, hiç girilmeyen yerlere gidildiğini anlatan Arınç, terörün kafası ile gövdesinin kopartıldığını ifade etti. Eylem yapamaz hale gelen örgütün, birilerinin kendisini çılgınca ifade ederek yaptığı eylemlerle yetindiğini kaydeden Arınç, hükümetin tek amacının örgüte silah bıraktırarak, eylem yapamaz hale getirmek olduğunu söyledi.

"ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞINI YERDEN GÖĞE KADAR HAK EDİYOR"

Bülent Arınç, bir gazetecinin "Sizin düşüncülerinizi merak ediyorum, Erdoğan cumhurbaşkanı olur mu?" sorusunu cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Bursa'daki bayramlaşmada 'Güller, sümbüller, laleler' açıklamasına atıfta bulunan Arınç, "Günü geldiğinde halk cumhurbaşkanını seçecek. Kim aday olur, kim aday olmalı? Biz günü geldiğinde sandık başına gittiğimiz zaman sivil cumhurbaşkanlığı adayları için oy kullanacağız. Bana sorarsanız (Sayın Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığını hak ediyor mu?) diye. Benim cevabım da (Yerden göğe kadar hak ediyor) olur. Kendisi arzu eder mi? Bunu şimdiden değerlendirmek mümkün değil. Ama biz o dönem geldiğinde Türk halkı olarak cumhurbaşkanını başarıyla seçeceğiz" ifadelerini kullandı.