BIST 9.563
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.486,36
HABER /  POLİTİKA

Zeybek'in özür endişesi

DP Genel Başkanı Zeybek, Erdoğan'ın Dersim özrünü tehlikeli buldu!

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim konusundaki açıklamalarını eleştirdi. Erdoğan'ın Dersim sözlerini son derece yanlış ve tehlikeli bulan Zeybek, devlet adına yapılan özürden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Zeybek, çeşitli programlara katılmak için geldiği Konya'da, Mevlana Müzesi'ni gezdi. Müze Müdürü Yusuf Benli'den bilgi alan Zeybek, Uluslararası Mevlana Vakfı'nı ziyaret ederek, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile bir süre sohbet etti.

Daha sonra Konya Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen Zeybek, toplantı öncesi kendisine verilen çiçeği kabul ederek, Mevlana'dan bir şiir okudu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim olayları ile ilgili açıklamalarını eleştiren Zeybek, şunları kaydetti:

''Dün sayın Başbakan'ın yaptığı konuşma, maalesef çok acı ve son derece tehlikeli sonuçları doğuracak bir konuşmadır. Dersim yarasıdır kaşıdığı... Ne yaptığının farkında değildir. Maalesef Sayın Başbakan konumunun ne olduğunu da bilmeden devlet adına özür dilemiştir. Cumhuriyetimizin yaralarının durup dururken kaşınmasının manası ne? Her önüne gelen kağıdı okumak değildir başbakan olmak. Sayın Başbakanı kınıyorum. Yaptığı iş son derece yanlış ve tehlikelidir. Bu işleri kaşımak doğru değildir.''

Bedelli askerlik uygulamasını da eleştiren Zeybek, en yoksulların askerlik yapacağını, nöbet tutacağını, babasının parası olanın ise askerlikten kurtulacağını savundu.