BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,06
ALTIN 2.502,95
HABER /  GÜNCEL

Şike davasında karar günü

Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 93 sanığın şike iddiasıyla yargılandığı davada karar az sonra açıklanacak.

Abone ol

Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 93 sanığın şike iddiasıyla yargılandığı davada karar az sonra açıklanacak.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi kararı görüşmek üzere duruşmaya ara verdi.

Sabahki ilk oturumda son sözü sorulan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ''Bugün burada hem bizler yargılanıyoruz hem de siz vereceğiniz karar nedeniyle tarih önünde yargılanacaksınız. İnşallah bu karar hepimizin yüz akı olur." dedi.

Yıldırım "TFF'nin oynattığı bütün maçların pislikleri Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılıyor. Baştan söylediğimi şimdi de söylüyorum. Darağacında olsak da son sözümüz Fenerbahçe'' dedi.

''Mahkemenize güveniyoruz'' ifadesini de kullanan Yıldırım, beraatini ve tahliyesini istedi.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini talep etti.

Karar öncesinde Çağlayan'daki adliye binası önünde toplanan taraftarlar, ellerindeki Fenerbahçe bayraklarıyla ''Aziz Başkan'' sloganları attı.

Böylece geçen Temmuz'da bir dizi tutuklamayla gündeme gelen, Şubat ayında da dava süreci başlayan şike soruşturmasında bir yıl içinde karar aşamasına gelindi.

Türk futbolunun önde gelen isimlerinin yargılandığı davada Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş Eski Yöneticisi Serdal Adalı, Beşiktaş Eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Fenerbahçe Asbaşkanları Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, futbolcular İbrahim Akın, İskender Alın gibi isimler sanık sandalyesinde.