BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Bu bölgede kentsel dönüşüm tamamlandı

Türkiye'nin kalbinde yer alan bölge tamamen yıkıldı. TOKİ bölgeyi yeniden inşa ediyor

Abone ol

Ankara'nın Altındağ ilçesinin genelinde 20 binden fazla gecekonduyu yıkan Altındağ Belediyesi, Çinçin Mahallesi’nde sürdürdüğü yıkımlarını tamamlayarak, bölgeyi gecekondulardan temizledi.

3. etapta kalan gecekonduların yıkımlarını tamamlayan ve vatandaşların kısa sürede modern konutlarına kavuşmaları için çalışmalarını başlatan Belediye, Çinçin 3. etap toplu konutları için düğmeye bastı.

ÇOK YAKINDA BAŞLANACAK

Altındağ Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği, Çinçin (Gültepe) Mahallesi 24270, 24271 ve 24272 adalarını kapsayan, yaklaşık 6 hektar yani 60 bin metrekarelik alanda 894 adet konuttan oluşan projenin yapımına çok yakında başlanacak. Projenin ihalesinin yapıldığını ve arsaların firmaya teslim edildiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çok yakında inşaat alanında temellerin atılacağını ve kısa sürede modern konutların Çinçin’de güneş gibi doğacağını söyledi.

Bundan böyle çocukların daha modern evlerde büyüyeceğini, adı suçla anılan mahallelerde oturmayacağını, geleceklerinin aydınlık olacağını söyleyen Başkan Tiryaki, Çinçin Mahallesi’nin artık tarih olduğunu, bu bölgede yüzleri gülen insanların yaşamasını ümit ettiğinin altını çizdi.

KİMSE MADUR EDİLMEDİ

Bölgedeki kimsenin mağdur edilmeden, kendi rızalarıyla belediye ile anlaştıklarını ve evlerini boşalttıklarını söyleyen Başkan Tiryaki “ Göreve geldiğimiz günden bu yana sadece Çinçin’de değil, Altındağ’ın genelinde binlerce gecekondu yıktık. Bunu kavgasız, gürültüsüz, vatandaşlarımızı mağdur etmeden yaptık. Hak sahipleri kısa sürede haklarına kavuştular ve modern evlerinde yeni bir yaşamın kapısını açtılar. Çinçin’de de bu böyle olacak. Artık çocukların kendi odası olacak, anneler odun kömür taşımayacak, doğalgazlı evlerde oturacaklar ” dedi.

SOSYAL DONATILAR DA DÜŞÜNÜLDÜ

Kentsel dönüşüm gerçekleştirdiği tüm bölgelerde sadece toplu konut yapmakla kalmayıp, tüm sosyal donatıları da düşünen ve proje kapsamına alan Altındağ Belediyesi, Çinçin’de de sosyal alanları unutmadı. 24271 ada 2 parselde, 32 derslikli ilköğretim okulu yapımı için imar planlarını uygulayan Altındağ Belediyesi, okul ihalesini de tamamladı.

Çinçin’de gerçekleştirilecek olan dönüşüm bununla da sınırlı değil… Bölgede kısa süre sonra 1000 kişilik bir düğün salonunun da yapımına başlanacak. Bölgede ayrıca spor tesisi alanı, ticaret alanı ve pazar alanı yapımı için kamulaştırma işlemlerinin sürdüğünü belirten Başkan Tiryaki, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Çinçin’de yepyeni bir dönem başlayacağını sözlerine ekledi.