BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sihirbazdan ilginç deney

ABD'li sihirbaz Blaine, New York'ta bir akvaryumda suyun altında 1 hafta geçirmeyi deneyecek.

Abone ol

Londra'da 2003'te tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanıbaşında bir vince asılı cam kutunun içinde 44 gün boyunca yalnızca su içerek kalmayı başaran David Blaine, bu kez doğup büyüdüğü New York'ta yeni bir dayanıklılık denemesine kalkışıyor.

''Burası New York, Londra değil. Benim kentim. İnsanların desteği bana cesaret verecek'' diyen 33 yaşındaki sihirbaz Blaine, Lincoln Center Kültür Merkezi'ne yerleştirilecek 2.5 metrelik küre biçimindeki akvaryuma 1 Mayıs Pazartesi günü girecek. Çılgın sihirbaz, ayrıca 1 hafta sonra çıkmadan önce nefesini 8 dakika 58 saniye tutarak, dünya rekoru kırmayı deneyecek.

Blaine, akvaryumun içinde bir tüpten oksijen, bir diğerinden de sıvı besin alarak hayatta kalmayı planlarken, nefes almasını sağlayan tüpü yitirmemek için çok kısa aralıklarla uyumayı öngörüyor.

Blaine ile birlikte basın toplantısına katılan ABD'de yaşayan ünlü Türk beyin cerrahı Murat Günel ise, Blaine'i bu işe kalkışmaması için ikna etmeye çalıştığını belirterek, bu denemede beynin oksijensiz kalması tehlikesi karşısında sinir merkezlerinin önemli tahribata uğrayabileceği uyarısı yaptı.

ABD'li sihirbaz, Londra'daki çılgın denemesinde yaklaşık 23 kilo yitirmişti.

1973 yılında New York'ta doğan David Blaine, ilk sihirbazlık denemelerine annesi Patricia White'ın teşvikiyle başladı.

4 yaşında bir metro istasyonunda şov yapan bir sihirbazın hareketlerini izleyen Blaine, bu şova çok özendiği için annesi tarafından kendisine Disney mağazalarından alınan bazı küçük oyuncaklarla küçük illüzyon gösterileri düzenledi.

1990'lı yıllarda sihirbazlık konusundaki ilk profesyonel denemelerini New York ve New Jersey'deki bazı küçük barlarda başlatan Blaine, ilerleyen yıllarda bu kez ABD'nin batı kıyısındaki bazı kentlerde çalışmaya başladı.

Ünlü bazı Hollywood yıldızları ve sahne sanatçılarının verdikleri özel partilere çağrılmaya başlanan Blaine, daha sonra aralarında Madonna ve Robert de Niro'nun da bulunduğu bazı ünlülerle yakın arkadaşlıklar geliştirdi ve ününü artırdı.

Ancak, Blaine'in yaşam öyküsü üzerinde araştırma yapan ve kitap yazan yazarlara göre, ünlü sihirbazın asıl çıkış noktasını 1997 yılında başlattığı TV şovuyla 2001 yılında yaptığı 3 gün bir buz kalıbının içinde yaşama denemesi oluşturuyor.