BIST 10.196
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.405,87
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Sigortanız size sürpriz yapmasın!

Evinizi felaketlere karşı güvence altına almak için yaptırdığınız sigortanız yeterince güvenli mi?

Abone ol

Deprem, yangın, hırsızlık...

Hepsine karşı evinizi koruma istiyorsanız sigorta şart. Peki size yaptırdığınız sigortanın tam güvence sağlayacağından nasıl emin olabilirsiniz? İşte size bir kaç öneri. Bunları uygulayın evinizde güvenle oturun.

POLİÇENİZİNİ MUTLAKA OKUYUN

Hem sizi hem de sigorta şirketini bağlayan hükümlerin hangi durumları kapsadığından, size nasıl kolaylıklar sağlayacağından ve muaf tutulan konular hakkında net bilgiler alın. Poliçenizi okurken eklerini unutmayın. Anlaşmazlık durumunda çözümün nasıl sağlanacağından emin olun ve sigorta genel şartları sözleşmesinin bir kopyasını mutlaka alın. Sigorta Genel Şartlarına Internet aracılığı ile www.sigortacilik.gov.tr ya da www.tsrsb.org.tr adresinden de ulaşabilirsiniz.

TEMİNATLARI AYRINTISIYLA ÖĞRENİN

Sigorta şirketinden satın almış olduğunuz poliçenin size hangi güvenceleri sağladığı konusunda aklınızda hiç bir tereddüt kalmayacak şekilde bilgi edinmelisiniz.

ÖZEL ŞARTLARI SORUN

Sigorta şirketleri, Sigorta Genel Şartlarını daraltıcı olmamak kaydıyla sigorta sözleşmesinde tarafların görev ve yükümlülüklerini gösteren özel şartlar öne sürebilir. Özel şartlar hakkında bilgi sahibi olmanız kötü sürprizleri engelleyecektir.

SORU SORMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Poliçenizde anlamadığınız, aklınızı karıştıran yada size güven vermeyen her maddeyi sorun. Eğer aldığınız yanıtlar sizi tatmin etmiyorsa bir başta uzmana danışın.

ÜCRETLERİ UNUTMAYIN

Mevzuata göre, sigorta ücretinin tamamı veya taksitle ödenmesi kararlaştırılmış ise ilk taksit, poliçenin teslimine karşın ödenmemişse sigortacının sorumluluğu başlamaz. Sözleşmenin işleme girmesi için ödemelerinizi zamanında ve eksiklik yapın.