BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS'de 7 adaya bir görevli

Kopya skandalı nedeniyle iptal edilen KPSS yenileniyor. Sınavda güvenlik önlemleri üst seviyede olacak.

Abone ol

Kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen ve bu Pazar günü gerçekleştirilecek olan KPSS Eğitim Bilimleri testi Sınavı olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapılacak.

Sınava giren her 7 adayı bir görevlinin takep edeceği sınavda cep telefonundan küpe'ye pek çok araç yasak. Kalem silgi ve şeker de ÖSYM'den.

ÖSYM, 294 bin 909 öğretmen adayının gireceği sınavda 40 bin 800 personelin görev yapacağını açıkladı. 81 il merkezi ve Lefkoşa'da dahil olmak üzere yapılacak sınav toplam 931 bina ve 12 bin 647 salonda gerçekleştirilecek. Saat 09.30'da başlayacak sınavda adaylara 120 soru sorulacak ve sınav süresi 150 dakika olacak.

Sınavda uygulanacak olan güvenlik tedbirleri şöyle:
"Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri Emniyet güçleri tarafından elle ve dedektörle aranacak, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bina içine alınmayacak.

Sınav için gerekli olan 2 adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, su ve şekerleme ÖSYM tarafından her bir aday için soru kitapçığıyla birlikte temin edilecek. Sınavdan önce tüm sınav yapılacak binalar güvenlik güçleri ve bina sınav görevlileri tarafından detaylı biçimde aranacak ve bina içinde bulunan her türlü cep telefonu ve kablosuz iletişim aracı sınav güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde etkisiz hale getirilecek.

Sınav süresince sınav binasında bina sınav sorumlusu dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmayacak.