BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,37
HABER /  GÜNCEL

Sigara yasağına siyasilerden destek

Bugün başlayan 'Dumansız Hava Sahası Hareketi'ne siyasilerden de destek var...

Abone ol

Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un bugün yürürlüğe girmesiyle bazı basın yayın organlarında, ''Dumansız Hava Sahası Hareketi''ne destek ilanları da yer almaya başladı.

Sağlık Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) verdiği ilanlarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da fotoğrafları yer alıyor.

Kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içme yasağını getiren 4207 sayılı Kanun'un tanıtımı için verilen ilanlarda, ''19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu bir başlangıç olsun. Dumansız Hava Sahası Hareketi'ni destekliyoruz'' yazısı bulunuyor.

Gülen yüz ikonlarıyla sunulan ilanlarda, ''4207 sayılı Kanun gereğince halkın ortak kullanım alanlarında sigara ve tütün ürünleri kullanılamayacaktır'' ifadesi de dikkat çekiyor.

İlanların bir başkasında ise ''Dumansız Hava Sahası Hareketini Destekliyoruz'' yazısı altında vatandaşların fotoğrafları yer alıyor.

İlanlarda ayrıca vatandaşlar, Kanun'un içeriği ve sigaranın zararlarının anlatıldığı www.havanikoru.org.tr adresine yönlendiriliyor.