BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,91
HABER /  GÜNCEL

Sigara yasağına diplomatik nota

Bar ve lokanta sahiplerinin ardından sigara yasağı diplomatların da tepkisini çekti. Sırbistan’ın Ankara Büyükelçisi Curcus'un yasakla ilgili çok sert sözleri var.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA BÜROSU-

Bar ve lokantalardaki sigara yasağında iki ay geride kaldı, ama tartışmalar bitmedi. Özellikle işlerinin düşmesinden yakınan bar ve lokanta sahipleri yasağın esnetilmesini isterken hiç beklenmedik bir yerden destek gördüler. O da Ankara’da bir yabancı büyükelçi.

Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Vladimir Curgus, "Kendi hakkımda karar verme hakkım var, bunun kararını vermek devletin işi değil" dedi.

Çankaya Life dergisine konuşan büyükelçi Curcus, "Katılıyorum bu sağlığa yararlı bir şey değil. Kızım veya oğlumun kullanmasını istemem. Ancak kendi hakkımda karar verme hakkım var, bu devletin verebileceği bir karar değil. Böyle bir yasa çıkarıyorsanız sigara içilen bir yer de ayarlamalısınız. Yasa restoranların yarısını kafelerin tümünü öldürdü. Gidin Tunalı’ya şöyle bir yürüyün, insanlar işlerini kaybediyor. Halk sağlığı düşmanı gibi görünüyor olabilirim, ama cidden bu soruna bir çare bulunması lazım.