BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erkek doğuramadı evden atıldı

37 yaşındaki kadın, kendisinden 7 yaş büyük adamla evlendi hayatı kabusa döndü. İşte bir kadının çağ dışı dramı;

Abone ol

37 yaşındaki Sevginaz Oruç, kendisinden kırk yaş büyük ve yedi kız çocuğu sahibi Cafer Kulu Atam ile evlendirildi. Üç kız çoçuk doğurunca erkek çocuk bekleyen Atam tarafından kapının önüne konuldu. Geçtiğimiz ay boşanan Oruç, büyük kızıyla birlikte diğer iki kızını okutmak için çabalıyor.

Sevginaz Oruç (Atam) 37 yaşında. Üç kızıyla Küçükçekmece’de iki göz bir evde yaşıyor. Yaşının çok üzerinde gösteren Sevginaz Oruç, yıllar önce, memleketi Kars’ta başından geçen kısa bir evlilikten sonra genç yaşta dul kaldı. Köyündeki “dul kadın” baskısından kurtulmak için 25 yaşındayken, ailesi tarafından kendisinden 40 yaş büyük, yedi çocuklu Cafer Kulu Atam (77) ile evlendirildi.

İlk çocuğunu doğurana kadar evliliğinde bir sorun yaşamadı. Önceki evliliğinden yedi kızı bulunan eşine, üç kız daha doğurması, Sevginaz için kötü günlerin başlangıcı oldu. Her doğumdan sonra hakaret ve şiddet gördüğünü söyleyen Sevginaz Oruç, sık sık, “Bana erkek çocuk doğurmayan kadına verecek yerim de yiyeceğim de yok” sözleriyle kızlarıyla birlikte evden atıldı.

Her defasında eşinin pişmanlık sözlerine kanıp evine geri dönen Sevginaz Oruç, liseye yazdırdığı büyük kızı Zehra okuldan alınınca artık dayanamadı. Kızının okuması için diretti ama bunun karşılığı, çocuklarıyla birlikte kapının önüne konulmak oldu. Bunun üzerine Sevginaz Oruç’un dört yıl önce açtığı boşanma davası geçtiğimiz ay sonuçlandı.

Babası tarafından liseye gönderilmediği için şimdi bir tekstil firmasında çalışan Zehra Atam (18) kızkardeşleri Sera (15) ve Masume’yi (13) okutmak için elinden geleni yapıyor. Zehra Atam, evlerinde yaşananları hakime şöyle anlattı: “Hiçbir bayram yeni elbise alamadım. Annem bizi okula kendisi getirip götürürdü. Eve gelince babam anneme küfür eder, ‘Niye bunları okula götürüyorsun?’ derdi. Annem ‘Okumasınlar da cahil mi kalsınlar?’ deyince, anneme dayak atar, yüzüne tükürürdü.”