BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

5 işçi kayıp 100 işçi mahsur

Tekirdağ'ın Kumbağ Beldesi'nde aşırı yağışlar nedeniyle dereler taştı. Mahsur kalan işçiler çatılara çıkarak kurtarılmayı bekliyor.

Abone ol

Tekirdağ'ın Kumbağ Beldesi'nde aşırı yağışlar nedeniyle dereler taştı. Belde merkezi sular altında. Kumbağ'da bulunan tuğla fabrikalarında çalışan işçilerden 5'i kayboldu, mahsur kalan 100 işçi çatılara çıktı, kurtarılmayı bekliyor.

Kaybolan ve mahsur kalan işçileri bulmak ve kurtarmak için bölgeye Skorsky helikopterleri geldi.

Bölgeye çok sayıda askeri birlik de bölgedeki arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Polisi de bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılmak için hazır bekliyor.

SAATLERDİR MAHSUR KALAN
İŞÇİLERE NE OLDU?
İŞTE AYRINTILAR

[PAGE]

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, merkez Kumbağ beldesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle tuğla fabrikalarında çok sayıda işçinin mahsur kaldığını, ancak hiçbirinin tehlikede olmadığını belirtti.

Olay yerinde kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Vali Kemelek, AA muhabirine yaptığı açıklama, işçilerin mahsur kaldığı fabrikalarda su seviyesinin yükselmesinin söz konusu olmadığını, dolayısıyla da ciddi bir tehlike bulunmadığını ifade etti.

''Tuğla fabrikalarında çok sayıda mahsur kalan işçi var. Ancak hiçbiri tehlikede değil'' diyen Kemelek, kurtarma çalışmalarına katılan Skorsky helikopterlerinin işçilerin yerlerini tespit ettiğini ancak fabrikalardaki elektrik telleri ve elektrik hatları nedeniyle çok fazla alçalamadığını söyledi.

Vali Kemelek, bölgedeki dozer, kepçe ve benzeri kurtarma araçlarının da selden dolayı oluşan suları aşamayarak fabrikalara ulaşamadığını burada mahsur kalan işçilerin muhtemelen helikopterlerden halatlar sarkıtılarak kurtarılabileceklerini kaydetti.

Tekirdağ Valisi Kemelek, ayrıca Kumbağ'daki yazlıklarında bulunan bazı ailelerin de evlerinin alt katlarını basan sudan dolayı mahsur kaldıklarını, bu vatandaşların kurtarılması için de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bu arada kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede yağışlar etkisini kaybederken ilerleyen saatlerde yeni bir sağanağın da beklenmediği kaydedildi.