BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şifre kırıldı Gülen'den 3. dünya savaşı notu ortaya çıktı

FETÖ üyelerinin kullandığı Eagle ve ByLock isimli mesajlaşma uygulamasının şifresi kırıldı. Mesajlardan birinde Gülen 'Müslümanlar arasında bir 3. dünya savaşı tehlikesi' uyarısı yapıyor.

Abone ol

Darbe girişiminin püskürtülmesiyle iç savaşın eşiğinden dönen Türkiye, İslam coğrafyasınde yaşanacak 3. dünya savaşının içine mi çekilecekti?

BATI'YA "HİZMETİNİZDEYİM" DEMİŞTİ

Darbe girişiminde amacına ulaşamayan Gülen, New York Times'a yazdığı makalede "Batılı demokrasilerin ılımlı Müslümanlara ihtiyaç duydukları bir dönemde, "hizmet" içindeki ben ve arkadaşlarım Batının yanında yer aldık.'' diye seslenmişti.

ABD'nin himayesinde Pensilvanya'da saltanat süren elebaşının FETÖ üyeleriyle kriptolu mesajlaşma sisteminde yazdıkları ne anlama geliyor?

MESAJLAŞMA PROGRAMLARININ ŞİFRESİ KIRILDI

Şifresi kırılan yazışmalara ilişkin mesajlar bugün Yeni Şafak gazetesinde yer aldı. Haberde yaklaşık 150 bin kişinin yazıştığı, kriptolu yazışmalarda 56 bin FETÖ üyesinin kimliklerine ulaşıldığı belirtiliyor.  Bu sayının kısa sürede 100 bine ulaşması bekleniyor.

FETÖ üyelerinin bu mesajlaşma programları üzerinden örgüt faaliyetleriyle ilgili konuştukları belirtilen haberde, Gülen'in sözleri dikkat çekici.

MÜSLÜMANLAR ARASINDA 3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKACAK

Konuşmalarda “Hoca efendi not gönderdi”, “Müslümanlar arasında bir 3. dünya savaşı tehlikesinden bahseden hocaefendi bu sebeple topluca kılınacak teheccüd namazlarından sonra Abdülkadir Geylani'nin ve İmam-ı Şazeli'nin dualarının okunmasını rica etti. Hoca Efendi dua seferberliği başlatırken 'arkadaşlarımız hassasiyetle takip etsinler' dedi. Hoca Efendi 'Benimki sadece teklif' dedi ve kendisinin de duaya iştirak edeceğini açıkladı”, “Halkla bitmeyecek demişti hocaefendi” ifadeleri yer aldı.

BYLOCK NEDİR?

Telefon uygulaması Bylcok, arkadaşlarınızla kriptografik güvenli bir şekilde iletişim kurmanızı sağlar. Uygulama güvenliği sağlanması için askeri seviyede şifreleme kullanılır. Arkadaşlarınızla iletişim kurarken uygulama güvenliğini sağlamak için askeri seviyede şifreleme kullanır.