BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in konuştuğu Mısır kanalının sahibi bakın kim çıktı!

Fethullah Gülen'in röportaj verdiği Mısır televizyonunu sahibi Muhammed Dahlan kimdir? Filistin'in efsane lideri Yaser Arafat'ın katili olan Muhammed Dahlan Mısır darbesinin ve 15 Temmuz'unarkasındaki finansal kaynaklardan biri.

Abone ol

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in röportaj verdiği Al Ghad hakkında çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Mısır'dan yayın yapan Al Ghad, Filistin lideri Yaser Arafat'ın ölümünden sorumlu tutulan Muhammed Dahlan'a ait.

El-Fetih üyesi olan ve İsrail'in Gazze bombardımanlarında işbirlikçi olarak gündeme gelen Muhammed Dahlan'ın adı FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeniden gündeme geldi. İngiltere'de yayın yapan Guardian gazetesinin eski editörü David Hearst, Türkiye'deki darbe girişiminde FETÖ'cü hainlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) işbirliği içinde olduğunu ve darbe girişiminin Muahmmed Dahlan üzerinden finanse edildiğini yazmıştı. 

Hearst, genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Middle East Eye haber sitesinde Dahlan’la ilgili önemli iddialar ortaya atmıştı. O iddialardan bazıları şöyle;

15 Temmuz darbe girişiminden haftalar önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümeti, FETÖ’ya para aktardı. Para transferi için bir aracı belirlediler.

Bu aracı, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zeyid el Nahyan ile yakın ilişkileri olan Muhammed Dahlan oldu.

Gazze’de Hamas iktidara gelmeden önce El Fetih partisinin bu bölgedeki lideri olan Dahlan, yolsuzluktan yargılanmaya başlayınca Filistin’i terk edip Körfez’e sığınmıştı.

Hamas’a karşı ABD destekli bir darbe tasarlamak ve Yaser Arafat’a suikast planlamak gibi suçlamalar da yöneltilen Dahlan, sürgün yeri olarak Abu Dabi’yi seçti. Habere göre Dahlan’ın Fetullah Gülen ile iletişim kurmasına, ABD’de yaşayan Filistinli bir iş adamı yardımcı oldu. Bu iş adamının kimliğinin Türk gizli servisi tarafından bilindiği belirtildi.

MUHAMMED DAHLAN'IN DARBE PLANI OCAK AYINDA DEŞİFRE OLMUŞTU

Dahlan'ın BAE'nin kontrolünde Erdoğan'a karşı bir darbe girişiminde olduğunu ise Gerçek Hayat dergisi 7 ay önceki sayısında kapaktan yayınlamıştı. Gerçek Hayat'ın 18-24 Ocak tarihli "Erdoğan'a çok uluslu darbe planı" başlıklı kapak dosyasında yer alan haberde Muhammed Dahlan üzerinden finanse edilen darbe planının detaylarına yer verilmişti.

FETÖ lideri Fetullah Gülen, Mısır'dan yayın yapan Al Ghad kanalına röportaj verdi.

Albayrak Medya Grubu'nun yayınladığı Gerçek Hayat Dergisi'nde yer alan habere göre, Muhammed Dahlan 14 Aralık tarihinde Abu Dhabi'deki ofisinde medya dünyası ve siyasetçilerden oluşan 15 kişilik bir grupla toplantı yaptı.

Toplantıda  Erdoğan aleyhine yürütülecek kampanya ise şöyle belirlendi;

1. Arap medyası ve muhalif Türk medya tarafından Er­doğan'la ilgili kötü algı oluşturma ve yayma.

2. Türkiye'deki Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi muhaliflerine destek verme, finansal destek sağlama.

3. Türkiye'de kaosun yayılması, güven­liğin zedelenmesi ve Erdoğan'a karşı ayaklanmalar ol­ması adına PKK'ya destek verilmesi.

4. Ordu içinde Erdoğan ve Ak Parti'ye muhalif askeri liderlere destek verme.

MART AYINDA YAYINA BAŞLADI 

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in dün akşam röportaj verdiği ve Avrupa'ya "Tüm Ortadoğu'nun geleceği için Türkiye'ye müdahale edin" çağrısında bulunduğu Al Ghad kanalı, Mısır ve Körfez'den dört yatırımcı ile birlikte BAE'nin Başbakan Yardımcısı Mansour bin Ziyad al-Nahyan'ın desteği ile Mart ayında yayına başladı. Kanalın fikir babaları ise Mısır başkanlık seçimlerini kaybetmiş olan Ahmet Şefik, BAE gayriresmi sözcüsü Dhahi Khalfan ve İhvan karşıtı BAE'nin finanse ettiği Muahmmed Dahlan olarak biliniyor.

Muhammed Dahlan kimdir

MISIR DARBESİ'NDE DE PARMAĞI VAR

Dahlan'ın Mısır Darbesi sürecinde Mısır medyasını parayla susturduğu ve Mursi aleyhinde konuşturduğu sıkça yazılmıştı.

FETÖ'NÜN YENİ MEDYA GÜCA ARAPLAR MI?

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri'nin kontrolünde olan basın-yayın organları adeta FETÖ medyası gibi çalışıyor. Bu mecraların sosyal medya hesaplarından örgütü destekleyen ve Türkiye'yi karalayan paylaşımlar yapıyor. Twitter'da başarısız darbe girişiminin ardından açılan ve FETÖ propagandası yapan Arapça hesaplar da mevcut. BAE gayriresmi sözcüsü Dhahi Khalfan söz konusu hesapları yazılanları sık sık retweet yapıyor.

ARAFAT'IN KATİLİ OLARAK ANILIYOR

2011 yılında El Fetih'in üst düzey yetkilileri yayınladıkları raporda, Arafat'ın ölümünden eski El Fetih liderlerinden Muhammed Dahlan'ı sorumlu tutmuştu. 

Dahlan'ın, Paris'teki hastanede tedavi gören Arafat'a ilaç süsü verilmiş zehir gönderdiği ileri sürülmüştü. Bu iddiayı doğrulayacak bir delil gösterilmedi ancak, Dahlan'ın Arafat'ın korumalarına zehirin konulduğu şişeyi yakmaları talimatı verdiği ortaya çıkmıştı. 

El Fetih, sürekli Abbas'ı eleştirmesi yüzünden haziran ayında Dahlan'ı partiden ihraç etmişti.