BIST 9.595
DOLAR 32,51
EURO 34,65
ALTIN 2.478,45
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nun olay Yenikapı gerekçesi İsmet Berkan yazdı

Hürriyet yazarı İsmet Berkan "Mesele Erdoğan mı, Türkiye mi?" başlıklı yazısında Yenikapı mitingine gitmeyen Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Abone ol

İsmet Berkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meşruiyet kazandırma endişesiyle Yenikapı mitingine olumlu cevap vermeyen Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Batı medyası ve içerideki bazı çevreler, yine Erdoğan'ı hedef aldı.

"Her kötülüğün başı Erdoğan, o gitsin de nasıl giderse gitsin" diyen anlayış, darbe girişimi sonrası yerini “Ama şimdi her şey Erdoğan’a yarayacak”a bıraktı.

 İşte bu sakat bakış açısını köşesinde değerlendiren Berkan, Fetullahçı propaganda makinesine dünyanın "saygın" sandığı gazetelerin eşlik etmesine tepkili.

“Eyvah Erdoğan güçleniyor” demekle, “Keşke darbe başarılı olsaydı da Erdoğan’dan kurtulsaydık” demek arasında bir fark yok." diyen Berkan, yazısında Erdoğan karşıtlarına sandıktan başka yol olmadığını söylüyor.

KIIÇDAROĞLU BİR ÇUVAL İNCİRİ BERBAT ETMEK ÜZERE

Mitinge olumsuz yanıt veren Kılıçdaroğlu'na karşı Erdoğan'ın bir kez daha alttan alarak davet ettiğine dikkat çeken yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

"Buna karşılık Kemal Kılıçdaroğlu ne diyor? Dün Murat Yetkin’in Hürriyet’teki yazısında okudum, “Cumhurbaşkanı’nın dışarıda azalan itibarının muhalefet liderleri üzerinden yükseltilmeye çalışıldığı kuşkumuz var” diyor. Yani mitinge giderse Erdoğan’a ilave meşruiyet vereceğini düşünüyor.

Bana soracak olursanız Kemal Kılıçdaroğlu konuyu tamamen yanlış anlamış ve 15 Temmuz gecesinden beri sürdürdüğü müthiş saygıdeğer tutumuyla elde etmekte olduğu bir çuval inciri berbat etmek üzere.

Çünkü mesele Erdoğan’ın itibarı meselesi değil, Türkiye’nin itibarı meselesi.

Çok zamandan beri defalarca yazdım; Türkiye’yi bekleyen tehlike, evrende bazı yıldızların başına gelen kendi içine doğru çökme (implosion) ve geriye bir karadelik veya (iyimser ihtimalle) beyaz cüce kalması ihtimalidir diye.

İÇE ÇÖKME İHTİMALİ HEM GÜÇLENDİ, HEM ZAYIFLADI

15 Temmuz darbe girişimiyle bu içe çökme ihtimali aynı anda hem güçlendi hem zayıfladı. Güçlendi, çünkü bildiğimiz anlamda devlet berhava oldu.

Zayıfladı, çünkü darbeyi bu halk siyasi ayrılıklarını bir kenara bırakarak hep birlikte önledi.

Bundan sonra ülkemizin bu iki ihtimalden hangisine doğru yürüyeceğini büyük ölçüde mevcut siyasi liderlerin tercihleri belirleyecek. Eğer CHP Lideri, meselenin ülkemizin bekası meselesi değil de Erdoğan’ın azalan itibarının tamiri meselesi olduğunu söylemeye devam edecekse tercihini yapmış olacak."