BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in yeğeni itirafçı olup herşeyi anlattı

Fethullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen itirafçı olup herşeyi bir bir ortaya serdi. Yeğen Gülen çalınan KPSS sınav soruları ile kopya çektiğini de kabul etti.

Abone ol

Fethullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen, "2010 KPSS'de kopya çektim. Darbe girişimi sonrasında Fethullah Gülen'in yaptığı açıklamaları kınıyorum" dedi.

Erzurum'da gözaltına alındıktan sonra Ankara'da savcılık ifadesinin ardından tutuklanan Fethullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen'in ifadesi ortaya çıktı.

KPSS SORULARI BANA VERİLDİ

2010 KPSS soruşturmasının da şüphelileri arasında olan Gülen, sınavda kopya çektiğini de itiraf etti ve şunları söyledi;

-"Sait bana 'Sana bir şeyler göstereceğim ama bunu kimseye söylemeyeceğine dair yemin edeceksin' dedi. Ben yemin ettikten sonra, yanında bulunan siyah renkli çantanın içinden kağıtlar çıkardı. Kağıtlardaki soruların yaklaşık 1 hafta sonra yapılacak 2010 KPSS-Lisans sınavına ait Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine ait sorular olduğunu ve bunları ezberlememi söyledi. Ben de soruları alıp incelemeye başladım. Sorular bilgisayar ortamında hazırlanmıştı ve sınavda çıkacak haldeydi. Cevaplar arasında doğru olan cevap şıkkı yuvarlak içerisine alınarak işaretlenmişti.

Gülen, lise çağından itibaren, yaklaşık 2001-2016 arasında cemaatin içerisinde, Erzurum'da yer aldığını belirterek, üniversiteden mezun olduktan sonra da yaklaşık 10-15 arasındaki cemaat evinde, talebe mesulü olarak görev yaptığını bildirdi.

-Yaklaşık 3-4 saat süresince 2010 KPSS-Lisans sınavına ait Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine ait soruları ve cevap şıklarını inceleyerek ezberledim. Sait hiç ayrılmadığından herhangi bir yere not almadım. Eğitim Bilimleri testinden yaklaşık 100'den fazla, 120'den az soru ve cevabı vardı. Ben soruları ezberledikten sonra akşama doğru cemaat evinden ayrıldım."

SORULAR SINAVDAKİ İLE BİREBİR AYNIYDI

Gülen, KPSS'den birkaç gün önce, Erzurum'daki cemaat faaliyetleri dolayısıyla tanıdığı, ilde 209 öğrenci evinden sorumlu olan ve "il abisi" konumunda bulunan "Ahmet" kod adlı Muharrem Var'ın kendisini çağırdığını anlatarak, şunları söyledi: 

-"Bana, bir odadaki laptop üzerinde 2010 KPSS Eğitim Bilimleri, Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerine ait soru ve cevapların bulunduğu birtakım soruları gösterdi. Bu soruların 2010 KPSS'de çıkacak sorular olduğunu söyledi ve kimseye söylemememi istedi.

-Soruların altında bulunan doğru cevaplar bu kez yuvarlak içerisine alınmayıp, kırmızı renkli olarak işaretlenmişti. Bu soru ve cevaplara da bir iki saat baktım. Daha önceden de gördüğüm için kolayca ezberledim. Daha sonra bu evden ayrıldım. 10 Temmuz 2010'da yapılan sınava Erzurum Atatürk Üniversitesinde girdim. Sınavda çıkan sorular, bahsettiğim üzere gerek Sait, gerekse Muharrem Var isimli şahısların bana sınav öncesi göstermiş olduğu soru ve cevaplarla birebir aynıydı. Bu nedenle kolayca cevaplandırdım.

ABLALAR UYGUN BAYAN BULUYOR

Gülen, örgüt mensuplarının tedbir amacıyla yılda bir defa telefon hattı değiştirdiğini söyledi. Örgütte evlendirmeye ilişkin de bilgi veren Gülen, "Cemaat içinde evlendirmeler genelde şu şekilde olmaktadır, bir erkek cemaatteki abisine evlenmek istediğini iletir. O da cemaatteki ablalar aracılığıyla bir uygun bayan bulur. Gerek erkeğe, gerekse bayana önceden fotoğraflar gösterilir. Beğenilirse cemaat evinde buluşma gerçekleşir. Erkek ve kadın tanışır, sohbet eder. Cemaat abisi ve ablası da evde olur. Eğer evlenmekte ciddi karar çıkarsa bu şekilde evlenilmektedir." diye konuştu. 

CEMAATİN GERÇEK YÜZÜNÜ YENİ GÖRDÜ

Darbe gecesi Gülen'in gerçek yüzünü gördüğünü öne süren yeğen şu itiraflarda bulundu:

-Halkına ve polisine saldıran, silah sıkan Fetullahçı Terör Örgütü'nün bu yaptıklarını kesinlikle tasvip etmiyorum, kınıyorum. Vatandaşların tanklarla ezildiğini, şehit edildiğini, uçaklardan bomba atılarak, özel harekattaki 47 polisin şehit olduğunu, çoğu cenazenin perişan durumları nedeniyle boş tabutlara konulduğunu, halka ateş açılarak, şehit edildiklerini basından gördüm. Videoları da izledim. Ben cemaati, vatanına, devletine, dine hizmet eden bir cemaat olarak bilirdim. Ancak 15 Temmuz gecesi yaptıklarından sonra cemaatin, özellikle üst kademesinin bizim bildiğimiz şekilde hareket etmedikleri kanaatine vardım. Ben de elime Türk bayrağı alarak, darbe girişimini protesto için gece sokağa çıktım."​

ANKARA'YA GETİRİLİP TUTUKLANDI

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Erzurum'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen, savcılık sorgusunun ardından tutuklandı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman'ın daha önce başlattığı 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturmada şüpheli bulunan Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen, Erzurum'da gözaltına alınmasının ardından Ankara'ya getirildi.