BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  GÜNCEL

Darbeyi MİT'e ihbar eden binbaşı hakkında sürpriz karar

MİT darbe girişimini o binbaşı sayesinde öğrendi. Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında ihbarcı binbaşı ile ilgili şok kararı duyurdu. O binbaşı TSK'dan ihraç edilenler listesinde.

Abone ol

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, darbeyi MİT'e ihbar eden binbaşının ihraç edildiğini yazdı.

Darbe ihbarıyla 15 temmuz darbe girişiminin başarısız olmasında rolü bulunan binbaşı merak konusu olmuştu. Binbaşı H. A.'nın darbe girişiminden sonra ne yaptığı en çok merak edilen noktalardan biriydi.

Esrarengiz binbaşı H.A. hakkında önemli ayrıntıları Selvi, bugünkü köşesinde okurlarıyla böyle paylaştı:

MİT'LE ZAMAN ZAMAN TEMAS İÇİNDE

"Kara Havacılık Komutanlığı’nda pilot binbaşı olarak görev yapan H.A’nın özel kuvvet operasyonları ve Suriye’deki gelişmeler nedeniyle zaman zaman MİT’le ilişki içinde olan isimlerden biri olduğu belirtiliyor.

15 Temmuz Cuma günü öğleden sonra darbe gecesine ilişkin görevi hakkında bilgilendirilen Pilot Binbaşı, 14.45’te MİT’in Yenimahalle’deki merkezine giderek ihbarda bulunmuştu.

HAKAN FİDAN'I KAÇIRMA GÖREVİ

Kara Havacılık Komutanlığı’ndan “Görevden geldim. Eve gidip üzerimi değiştireyim” diyerek izin aldıktan sonra MİT’e gitti. Binbaşı H.A., “Gece MİT basılacak. Bunun için 7 helikopter görevlendirildi. Bana MİT basıldıktan sonra Hakan Fidan’ı kaçırma görevi verildi” dedi.

Pilot Binbaşı, MİT’e geldikten sonra bekletildiği yönündeki haberler yalanlanıyor. Aksine acil koduyla güvenlik soruşturması yapılırken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı arayarak, darbe ihbarını iletiyor. Darbeyi ihbar eden binbaşı, o andan itibaren ‘güvenli yer’de koruma altına alınıyor.

FETÖ'CÜLERİN HAZIRLADIĞI İSİM LİSTESİNDE YER ALMIŞ

Darbeyi ihbar ederek, FETÖ darbesinin başarısız olmasından payı olan Binbaşı H.A., sürpriz bir kararla TSK’dan ihraç edildi. Pilot Binbaşı’nın darbe süreci hakkında önceden bilgisi olduğu, darbe planlarını yapan FETÖ’cülerin hazırladığı isim listesinde yer aldığı ortaya çıktı.

TSK'DAN İHRAÇ EDİLDİ

Darbeyi haber veren Binbaşı H.A., Olağanüstü Hal Kararnamesi’nin verdiği yetkiye dayalı olarak TSK’dan ihraç edildi.

İhraç haberi güvenilir kaynaklar tarafından doğrulanırken, Pilot Binbaşı’nın can güvenliğinin sağlanması için gereken tedbirlerin alındığı belirtildi.