BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Darbeyi ihbar eden gizemli binbaşı kim?

Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde MİT'e darbe ihbarı yaparak darbenin saatini öne çekilmesini sağlayan gizemli binbaşıyı yazdı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasında büyük rol oynayan gizemli binbaşı kim?

Kamuoyunun merak ettiği sır isme dair bazı ayrıntıları Abdülkadir Selvi Hürriyet'teki köşesinde böyle duyurdu:

GİZEMLİ BİNBAŞI

*"Başbakan’ın açıklamasından sonra herkes gizemli binbaşının peşine düştü. Bilinen, bu binbaşının Kara Havacılık’ta görev yapan pilot olduğu yönünde.

*Güvenliği sağlanmış durumda. Ama yine de can güvenliği için ismi mahfuz tutuluyor.

BİNALİ YILDIRIM O BİNBAŞIYI ANLATMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım, önceki akşam CNN Türk yayınında darbe ihbarını yapan binbabıyla ilgili şunları söylemişti:

-"Yanılmıyorsam binbaşı önemli bilgi için MİT'e gelmek istiyor. Geliyor, daha erken saatlerde geliyor. Biraz bekliyor. Saat 15.00 civarında kabul ediliyor. 'İzindeydim beni geri çağırdılar. Görev için. Dediler ki 19.00'da hazır ol. Senin görevin helikopterle gideceksin MİT'i bombalayacaksın, Hakan Fidan'ı alıp geleceksin.' Olay bu."

*27 Mayıs darbesini önceden haber veren de bir binbaşıydı. Ama o başarılı olamadı. Binbaşı Samet Kuşçu’nun başına gelenler hatırlandığında, pilot binbaşının şu anda nerede olduğu ve can güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığı gibi noktalar ön plana çıktı... 27 Mayıs denilince Menderes’in özel kalemine kadar gelip, bir türlü görüştürülmeyen asker ailesinden Ankara Valisi Dilaver Argun’a giderek darbeyi ihbar eden emekli bir subay eşine kadar.

*Bu kez darbe ihbarını alan MİT Müsteşarı’nın bu bilgiyi Genelkurmay Başkanı ile paylaşması, ardından Genelkurmay’a giderek toplantı yapmaları, darbecilerin gece 03.00’te başlatacakları darbeyi 21.00’e çekmelerine neden oluyor."