BIST 9.674
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.421,20
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete OHAL uyarısı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün devlete sızmadığını, adım adım yerleştirildiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz için Meclis'te kurulan soruşturma komisyonunun iyi çalıştırılması gerektiğini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti OHAL'de çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) için uyardı, kimsenin devleti bu kararnamelerle inşa etmemesi gerektiğini söyledi. Darbecilerin yargılanmasını isteyen; ancak yargılamalarda hukuk içerisinde kalınması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün devlete sızmadığını adım adım yerleştirildiğini iddia etti.

İstanbul'da 7 Ağustos'ta düzenlenecek mitinge katılmayacağı belirtilen Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir İl Teşkilatı tarafından Konak Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililere seslendi.

Darbe girişimine karşı parlamentodan OHAL yetkisi alındı. Kimse anayasayı çiğneyip OHAL'i kendi için kullanmamalıdır.

Cumhuriyetin kurucu değerleri ve kuruluş amaçlarıyla oynanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde milletle birlikte demokratik, laik sosyal hukuk devletinin hedef alındığını kaydetti. Kılıçdaroğlu Konak meydanında şunları söyledi:

"Bugün darbe girişiminden sonra bir gerçek ortaya çıkmıştır. Laik sistemin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Laiklik, insana saygı demektir. Bizi bir arada tutan çimentodur. İnançlarımız farklı olabilir ama aynı bayrak altında yaşayabiliyorsak laik sistemin sayesindedir. Kışlaya dini sokmayı kabul etmiyoruz. Camiye siyasi sokarsanız insanı bölersiniz. Kışlaya eğer siyaseti sokarsanız o zaman işte darbeye davet çıkarırsınız. Adalete, camiye ve kışlaya siyaseti sokmayacaksınız. 

MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNE VURGU

Darbe bize medya özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu öğretti. Eğer bu millet sokağa çıkıp darbeye karşı durmuşsa, bu özgür medya sayesinde olmuştur. Bu arada size bir sır vereyim. Bende 6 yıl sonra benim vergilerimle çalışan TRT'ye konuk oldum, 6 yıl sonra.

"FETÖ DEVLETE SIZMADI, YERLEŞTİRİLDİ"

Diyorlar ki bu FETÖ örgütü devlete sızmışlar diyorlar. Hayır efendim bunlar sızmadı, adım adım devlete yerleştirildiler. Bu gerçeği bilmemiz lazım. Siyaset kurumunun özeleştiriye ihtiyacı var. Bunu yapmazsa halka doğrular söylenmemiş olur. Bunlar devletin üniversitesine, yargıya, askere ve polise kim nasıl yerleştirdi? Hükümet edenlerin bu soruyu önce vicdanlarına sorması gerekiyor. Bunun cevabını bekliyoruz. TBMM'de araştırma komisyonu kuruldu, komisyonun adam gibi çalışmasını bekliyoruz.

"YARGI SOPA GİBİ KULLANILDI"

Sadece devlete yerleşmediler aynı zamanda halkı bastırmak ve sindirmek için yargıyı sopa olarak kullandılar. Sadece İzmir'den örnek vereyim. İzmir'deki belediyelerimizde, başkanlarımızın makamları basıldı. 400 küsur yılla İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız yargılanıyor. O soruşturmayı açanlar şimdi bu örgüt suçundan cezaevinde bulunuyorlar.

"DEVLET İNTİKAMLA YÖNETİLMEZ"

FETÖ terör örgütü bunu yaptı. Neden olağanüstü tepki vermiyorsunuz diye soruyorlar. Devlet kinle yürütülmez. Devlet intikamla yürütülmez. Devlet adaletle yönetilir biz buna inanıyoruz. 

Darbeciler mutlaka yargılanmalıdır ama hukuk içinde yargılanmalıdır. Bu yeter mi? Hayır tabi ki... Millete darbe yapanlar ile emir komuta içerisinde sokağa inen askeri linç edenlerde aynı yapıyla yargılanmalıdır. 

HÜKÜMETE OHAL UYARISI

Darbe girişimine karşı parlamentodan OHAL yetkisi alındı. Kimse anayasayı çiğneyip OHAL'i kendi için kullanmamalıdır. Siz kalkıp Metehan'dan gelen bir geleneği bir gecede ortadan kaldırılmamalı. Kimse orduyla oynamamalıdır. Ne kadar güçlü olursak o kadar sözümüz o kadar geçer. O nedenle OHAL'i devleti inşa etme yanlışına kimse düşmemelidir. Madem ki bu devlet hepimizin devletidir. O zaman Meclis çalıştırılmalıdır."