BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,34
HABER /  GÜNCEL

Sıfır faizli krediye başvurun!

İkinci "cansuyu" kredisi için başvurular yarın başlıyor. Erken başvuru yapan şanslı olacak. Diğerleri yedek listeye kalacak.

Abone ol Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, KOBİ'ler ve imalatçı esnaf-sanatkarlara yönelik sıfır faizli ikinci cansuyu kredi desteği için başvuruların yarın başlayacağını bildirdi.

Başvurular, 17-19 Aralık 2008 tarihleri arasında alınacak. Sıfır Faizli İstihdam Endeksli 2. Cansuyu Kredi Desteği Programı ile 150 milyon YTL'lik yeni bir kredi paketi dağıtılacak.

İLK BAŞVURAN KAZANIR

Kredi başvuru sırasına göre kullandırılacağından, 150 milyon YTL'lik kredi hacmi çerçevesinde asıl liste oluşturulacak, bu limiti aşan başvurular, belirtilen günlerde yapılsa bile yedek listeye alınacaktır. Asıl listeden kredi kullanımı onaylanmayan işletmeler yerine yedek listeden sıraya göre işletmeye çağrı yapılacaktır.

KİMLER ALABİLECEK?

Sıfır faizli 150 milyon YTL'lik 2. Cansuyu Kredi Desteği Programı kapsamında 1 ile 9 arasında çalışanı olan KOBİ'ler ile imalatçı esnaf ve sanatkarın 25 bin YTL'ye, kadın imalatçı esnaf ve sanatkarlar ise yine uygulanan pozitif ayrımcılıkla 30 bin YTL'ye kadar kredi alabileceklerdir.

9'dan fazla çalışanı olan KOBİ'ler ise 25 bin YTL'lik kredi tabanının üzerine çalışan başına 2 bin YTL ek kredi kullanabileceklerdir. Programın üst limiti yine 100 bin YTL olacaktır. KOBİ'lerimiz ile imalatçı esnaf ve sanatkarımız, kullanacakları krediyle ilgili tek kuruş faiz ödemeyecekler, kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır.''

SIFIR FAİZ, 12 AY SONRA GERİ ÖDEME

Bakan Çağlayan'ın açıklamasında verdiği bilgiye göre, söz konusu programda kredi kullanacak olan esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'ler, krediyi ilk 3 ayı ödemesiz, kalanı aylık eşit taksitler halinde toplam 12 ayda ödeyecekler.

Kredi başvuruları Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Fortisbank, Vakıfbank ve Şekerbank'a yapılabilecek.