BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN

Çıplak fotoları çantaları süslüyor

First Lady Bruni, çıplak fotoğrafları çantalara basılınca yine mahkeme yollarına düştü

Abone ol

İNTERNETHABER

Fransa Başkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni, hala modellik günlerinde çekilen fotoğrafları yüzünden zor günler yaşıyor.

Bruni'nin avukatları, 1993 yılında çekilmiş bir resmini, çantalarına basan Pardon firması için dava açtı. Hint Okyanusundaki Fransız sömürgesi olan Reunion Adası'nda 2.60 avroya satılan çantalar yakında Fransa'da da satışa çıkacak.

Ancak Bruni çok öfkeli ve avukatları bu çalışma için ne Bruni'den ne de fotoğrafı çeken kişiden izin alınmadığını söylüyor. 1993 yılında Carla Bruni modellik yaparken, AIDS ile ilgili bir kampanya için çekilen bu resmin böylesi bir ticari amaç için kullanılması ve izin alınmamış olması avukatların en büyük kozu.

Çantaları üreten firma, resmi olduğu gibi koymayıp, karakalem bir çalışma gibi düzenlemişler. Fotoğrafı çeken Michel Comte, New York'daki bir sergide bu fotoğraf sayesinde 91.000 $ gelir sağlamıştı.

Çantanın üzerindeki Bruni bir konuşma balonu içinde "Erkek arkadaşım bana bir Pardon almalıydı" diyor. Pardon firmasının sahibi Peter Mertes, istiflenen on bin çantanın yakılacağını söylüyor. Firma avukatları da First Lady'nin tavrının ölçüsüz olduğu görüşünde.

Eşinin eski günlerinde çekilen fotoğrafları ve söylediği lafların bedelini ise her defasında Sarkozy ödüyor. Bu güne kadar sivil mahkemelerde en çok davası görülmüş ülke başkanı olarak tarihe geçti Sarkozy ailesi.