BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

Sidney'deki kafe baskınına yönelik soruşturma başlatıldı

Avustralya'nın Sidney kentinde dün yaşanan ve silahlı saldırgan da dahil 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan rehine krizine yönelik inceleme başlatıldı. Avustralyalılar, İranlı mülteci Harun Munis'in baskın düzenlediği kafenin önüne çiçekler bırakıyor.

Abone ol

Avustralya'nın Sidney kentinde dün yaşanan ve silahlı saldırgan da dahil 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan rehine krizine yönelik inceleme başlatıldı.

İranlı mülteci Harun Munis tarafından düzenlenen kafe baskını, 16 saat sonunda polis operasyonu ile sona ermişti.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, baskını gerçekleştiren Munis'i "ruhsal olarak dengesiz" bir kişi olarak tanımladı.

Abbott, Munis'in "terör listesinde" yer almadığını da söyledi.

Avustralyalılar, baskının yaşandığı Sindey'in merkezindeki kafenin önüne çiçekler bırakarak hayatını kaybedenleri anıyor.

Polis operasyonu sırasında rehinelerden avukat Katrina Dawson (38) ve baskının yapıldığı kafenin işletmecisi Tori Johnson (34) da hayatını kaybetti.

Rehinelerin nasıl öldüğü açıklanmadı

Polisin yaptığı operasyon da başlatılan soruşturma kapsamında incelenecek.

Sidney'in başkenti olduğu Yeni Güney Galler Eyaleti Emniyet Müdür Yardımcısı Catherine Burn, olayla ilgili yaptığı basın açıklamasında rehinelerin saldırgan Munis tarafından mı öldürüldüğünü açıklamadı.

Burn, polisin kafeden silah sesleri gelmesi üzerine müdahale ettiğini belirtti.

50 yaşındaki saldırgan Harun Munis, Pazartesi sabahı erken saatlerde Sidney'in merkezindeki bir kafeyi basarak içindekileri rehin almıştı.

Polis, "radikal ve adli sicili temiz olmayan" Harun'un nasıl silah alabildiğini de inceliyor.

Polisin müdahalesi televizyon kameralarından naklen yayınlandı. Müdahale öncesi, kafeden kaçmayı başaran rehineler olmuştu.