BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'e karşı bordo mavili direniş

IŞİD'e karşı savaşanlar arasında bordo mavili bere takanların fotoğrafları çocuğu kayıp aileler için umut oldu.

Abone ol

Kobani’de YPG saflarında IŞİD’e karşı savaşan Devrimci Trabzonsporlular Grubu’nun lideri Vahap Güven’in çatışmada ölmesinin ardından, sosyal medyada aynı saflarda çarpışan bordo-mavi bere ve atkılı kişilerin fotoğrafları ortaya çıktı. Çocukları “kayıp” aileler polise başvurdu.

Habertürk'ün haberine göre, devrimci Trabzonsporlular Grubu’nun lideri Vahap Güven, Suriye’nin Kobani kentinde YPG saflarında IŞİD’e karşı savaşırken 22 Ekim günü girdiği çatışmada yaşamını yitirdi. Güven’in ölümünün ardından sosyal medyada, aynı saflarda bordo-mavili takıma gönül verdiği iddia edilen bazı taraftarların da çatıştığı yönünde fotoğraflar ortaya çıktı.

aa.20141216071110.gif

Bu gelişme üzerine yurtdışında yaşayan Trabzonlu bazı aileler, emniyet birimlerine başvurarak bir süredir haber alamadıkları çocuklarının YPG saflarına katılmak için Kobani’ye gitmiş olabileceği bilgisini verdi.

İSTİHBARAT DEVREDE

İstihbarat birimleri bunun üzerine sosyal medyada yayınlanan ve kısa bir süre kaldıktan sonra kaldırılan fotoğraflardaki kişileri belirlemek için araştırma ve soruşturmaya başladı.