BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,53
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Şık'tan cemaate operasyon iddiaları...

Cemaate yönelik 14 Aralık operasyonu için eleştirel bir tutum alarak dikkat çeken Ahmet Şık Habertürk ekranlarında çarpıcı yorumlarda bulundu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
14 Aralık operasyonu için "faşizm" tanımını kullanan ve cemaatin karşı karşıya kaldığı tutumu eleştiren Ahmet Şık Habertürk ekranlarında konuştu.

Şık, operasyona konu olan Tahşiyeciler grubu için de çarpıcı iddialarda bulundu. Şık "Mesela sadece üç tane el bombası koymuşlar. 50 tane koysalar çok dikkat çeker medyada yer bulur diye böyle hareket etmişler. Medyanın da gözünden kaçırmak için bir şekilde bertaraf edilmiş, haksızlığa uğramış bir gruptan bahsediyoruz." dedi. 

İşte Şık'ın açıklamalarından satır başları:

"CEMAAT SORUŞTURMASI AKP'Yİ DE KAPSAMALI"

Biz yapımız itibariyle hep ezilenin yanında oluruz. Cemaat bir dönem kudretli iktidar ortağı olarak bir takım haksızlıklara imza attı elbette. Ben kendi kişisel mağduriyetimi gündeme getirmeye değer bulmuyorum. Çünkü hayatını kaybeden insanlar oldu. Benim 13 aylık tutukluluğumun zerre kadar önemi yok. Kuddisi Okkır ve Albay Ali Tatar gibi bu davalar nedeniyle hayatını kaybeden insanlar var. Ama bunun sorumlusunun tek başına cemaat olduğuna da inanmıyorum. Çünkü o dönemin iktidar ortağıdır cemaat. İktidarın diğer ortağı AKP'dir. O nedenle AKP'yi de kapsamayan bir soruşturmadan kimseye fayda gelmez.

"CEMAAT BİLEREK TAHŞİYECİLER DAVASINI GÖZLERDEN UZAK TUTTU!"

Tahşiyeciler davası Ergenekon ve Balyoz gibi büyük davaların gölgesinde kaldı. O dönemin kargaşası içinde herkes büyük resme odaklanmıştı. Hatta çok ön plana çıkmasın özel olarak ilgilenmişler. Mesela sadece üç tane el bombası koymuşlar. 50 tane koysalar çok dikkat çeker medyada yer bulur diye böyle hareket etmişler. Medyanın da gözünden kaçırmak için bir şekilde bertaraf edilmiş, haksızlığa uğramış bir gruptan bahsediyoruz.

"AKP CEMAATİ TEK BAŞINA KRİMİNAL BİR ÖRGÜT GİBİ GÖSTERİYOR"

Bu meseleyi sadece tahşiyeciler üzerinden tartışamayız. Çünkü bu iktidarın bir kurnazlığıdır. Hükümet Ergenekon davasındaki kamplaşmayı kendi lehine yönlendirmek için cemaati tek başına kriminal bir örgüt gibi gösteriyor. Hayır AKP bu işin suç ortağıdır.

"ERGENEKON-BALYOZ SÜRECİ DİNK CİNAYETİ İLE BAŞLADI"

Bence Hrant Dink davasının üstüne gitmek çok önemli. Bu davaların gündeme oturduğu dava Hrant Dink cinayeti ile başladı. Çünkü böyle bir olaya ihtiyaç vardı ve Hrant Dink bunun için kurban edildi.

"KÖTÜ GAZETECİLİĞİN ELEŞTİRİLECEĞİ YER TERÖR MAHKEMESİ DEĞİLDİR"

Soruşturmanın medya bağı varsa bunun somut delilleri ortaya konmalı. Dizi senaristinin, gazete yayın yönetmeninin gözaltına alınmasına itirazım var benim. Kötü gazeteciliği eleştireceğimiz yer terör mahkemesi değildir. Ben cemaat ve AKP medyasının o süreçteki tüm yayıncılığının ciddi bir ahlaksız olduğunu düşünüyorum. Mesleki olarak ciddi bir özeleştiri vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Verirler vermezler bu onların vicdanlarına ve ahlaklarına kalmış bir şey.