BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sibirya soğukları geri dönüyor

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Yağışlar Marmara Bölgesi'nde etkili olacak

Abone ol

Türkiye Balkanlardan gelen yeni bir fırtınalı ve kar yağışlı havanın etkisine giriyor. Orta Akdeniz'den gelen hava akımının Balkanlardan gelen soğuk havayla birleşmesi sonucu Türkiye'ye giriş yapacak olan fırtına ve kar yağışı Perşembe gününe kadar etkili olacak. Soğuk ve fırtınalı hava yarın yağmurla birlikte özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde etkisini göstermeye başlayacak.

Pazartesi sabahı yüksek kesimlere kar yağışı şeklinde yansıyacak olan soğuk hava pazartesi akşamı özellikle Marmara bölgesi olmak üzere tüm yurtta etkili olmaya başlayacak. Aralıklarla devam edeceği tahmin edilen kar yağışının salı günü şiddetli şekilde kendisini göstereceği bildiriliyor. Hava sıcaklıklarında ise 6 ile 8 derece arasında düşüş görülecek. Hava sıcaklığı İstanbul'da pazartesi günü 2 ile4 derece arasında salı günü ise 0 ile 2 derece arasında değişecek.

PERŞEMBEYE KADAR SÜRECEK

Pazartesi günü kar yağışı ile birlikte özellikle Marmara bölgesinde etkili olacak poyraz fırtınası da bekleniyor. Hızı saatte 70-80 kilometreyi bulacak olan poyraz nedeniyle soğuk havanın etkisini çok sert biçimde göstereceği tahmin ediliyor. Kar yağışı ve fırtınanın Çarşamba akşamı etkisini kaybedip, Perşembe günü ülkeyi terk etmesi bekleniyor.

BUZLANMAYA DİKKAT

Meteoroloji yetkilileri özellikle pazartesi günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde beklenen kuvvetli poyraz fırtınası ve kar yağışları ile güneybatı bölgelerimizde kuvvetli lodos ve sağanak yağışların oluşturacağı soba zehirlenmeleri, su baskınları, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.