BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

SGK uygulamalarına ödül

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği İyi Uygulama Ödülleri'ni verdi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 2011 sonundan itibaren hiçbir işlemin bilgisayarın bir tuşuna basmaktan daha uzun zaman almayacağını belirterek, ''Hiçbir yazılı evrak ve imza artık kağıt üzerinde olmayacak'' dedi.

Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği İyi Uygulama Ödülleri 2010 Avrupa Yarışması Ödül Töreni SGK Konferans Salonunda yapıldı.

Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, kendisine kurumdan yapılan yanlışlarla ilgili bir takım mektuplar geldiği söyledi.

Yolsuzluğa ve arsızlığa izin vermeyeceklerini vurgulayan Dinçer, yeni bir şey yaparken hata yapanlarınsa hoş görülmesi gerektiğini, çünkü ancak hata yapılarak daha iyi şeyler gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Kurumun sürekli değiştiğine işaret eden Dinçer, Türkiye'nin en katı 3 bürokratik yapısının bir araya getirilip modernleştirildiğini vurguladı.

Kurum çalışanlarına, ''Yeni şeyler denemekten vazgeçmeyin, hata yapmaktan korkmayın'' diyen Dinçer, suistimal ve istismarları ise ayrı tuttuğunu söyledi.

''MEDULA SİSTEMİ DÜNYANIN GIPTAYLA BAKACAĞI SİSTEM''

Dinçer, bilişim altyapısı ne kadar iyi olursa, ne kadar yeni şeyler üretilirse o kadar iyi olacağını, bugüne kadar başarılanların ise küçük olmadığını ifade etti. Bakan Dinçer, şöyle konuştu:

''Sizin gerçekleştirdiğiniz Medula sistemi inanın dünyanın gıptayla bakacağı bir sistemdir. Bir eksikliğimiz var, bu yaptığımız şeyi kamuoyuna anlatabilmiş değiliz, dünyaya takdim edebilmiş değiliz. Tüm dünyada patentini aldığınız zaman ihraç edebileceğiniz bir altyapıya sahipsiniz ama bunun siz bile farkında değilsiniz. 70 milyonluk bir toplumda hastayı, doktoru, hastaneyi, eczaneyi, ilacı kontrol altına alacaksınız ve bunların hepsiyle ilgili daha net ve nitelikli kararlar üretebilecek bir bilişim altyapısı oluşturacaksınız ve bundan sadece biz haberdar olacağız. Bu kendi kendimize yaptığımız haksızlıktan başka bir şey değil. Bunu biz Türkiye'ye anlatmalıyız. Bunu çokça söylemeliyiz. İşte bunu yabancı ülkelerdeki insanlar görmüşler de eğer Türkiye'de birileri bunu fark etmiyor ise günde 2-2,5 milyon işlem yaparken bundan 10 bin, bilemediniz 100 bin tanesinde küçük bir hata yapıyorsanız ve o hatadan dolayı itham altında bırakılıyorsak hakikatten biz yaptığımızı anlatamıyoruz anlamına geliyor. Ama biz iyi şeyler, önemli şeyler yapıyoruz.''

Çalışanlardan yeni başarılar beklediklerini vurgulayan Dinçer, ''Bu bizim için yetmez'' dedi.

EMİN ZARARSIZ

Kurum Başkanı Emin Zararsız da yarışmaya 5 projeyle katıldıklarını ve ödül alan projelerin ''Bürokrasinin Azaltılması ve Kolaylaştırılması'', ''SGK'da Sanallaştırma ve A Sınıfı Bilişim Altyapısına Doğru'', ''Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Bilgi Bankası'' ile ''Medula Sistemi'' olduğunu, bunlardan ikisinin ''takdir'', ikisinin de ''mansiyon'' ödüllerine değer görüldüğünü söyledi.

Zararsız, bu başarının kurumun ulusal ve uluslararası alanda tanınmasını ve saygın bir duruma gelmesini sağlayacağını, çalışanların motivasyonunu artırarak sosyal güvenlik sistemine katkı verecek yeni projelerin üretilmesine imkan yaratacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından ödüller, projelerin sahibi birimlerin yöneticilerine ödüllerini Bakan Dinçer verdi.

Dinçer, ödülleri verirken yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

''Şöyle bir hedefimiz var. Yeni projeler başlattık. Tam 39 yeni bilişim projesi hazırlattık. Bu projelerin hepsini gerçekleştirmeye karar verdik. Bununla ilgili olarak TÜBİTAK ve TÜRKSAT ile anlaştık. Onlar çalışmalara başladılar. İlk hedefimiz 2011 yılı sonu, belki 1 yıl daha süreye ihtiyacımız olacak, ondan sonra bu bakanlıklarda hiçbir süreç sadece bilgisayarın bir tuşuna bastımızdan daha uzun bir zaman almayacak, hiçbir işlem ihtiyaçtan fazla bürokrasi gerektirmeyecek, hiçbir yazılı evrak ve imza artık kağıt üzerinde olmayacak. Belki de biz Türkiye'nin en modern örgütü olmayı başaracağız. Önce tüm Türkiye'ye sonra tüm dünyaya şunu söyleyeceğiz: Gelin bizi görün.''