BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sezonun ilk el Classico'su Barca'nın

Real Madrid'i 3-2 geçen Barcelona Pep Guardiola'nın ardından yola kayıpsız devam ederken, Guardiola'nin halefi Tito Vilanova da ilk el Classico zaferini elde etmiş oldu.

Abone ol

Sezonun ilk El Clasico'sundan galibiyetle ayrılan Barcelona oldu.

Camp Nou'da oynanan İspanya Süper Kupası maçlarının ilkinin birinci yarısında Barcelona alışıldık pas futboluyla pozisyon bulmaya çalışırken, Real Madrid daha çok kontra-ataklarla gol arayışına dayalı bir anlayışla oynadı.

İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısı ise, iki ekibin maçlarındaki alışıldık bir futbol şölenine dönüştü.

İlk golü atan Real Madrid oldu. Mesut Özil'in kullandığı korner vuruşuna yükselen Christiano Ronaldo, takımını öne geçirdiğinde maçın 55. dakikasıydı.

Barcelona santrayı yaptı, Javier Mascherano'nun uzun pasıyla buluşan Pedro topu sert bir vuruşla Casillas'ın altından Real Madrid filelerine göndererek, bir yandan takımını beraberliğe taşırken diğer yandan da Real Madrid'in 1-0'ın avantajıyla oyunda hakimiyet kurmasını engellemiş oldu.

Barcelona, golün de yarattığı ivmeyle Real Madrid'in toparlanmasına fırsat vermeden art arda ataklar geliştirdi.

Bu ataklardan birinde ceza sahası içinde kendisini geçen Inisesta'yı yere düşüren Sergio Ramos'un neden olduğu penaltıyı gole çeviren Lionel Messi 68. dakikada ev sahibini 2-1 öne geçirdi.

10 dakika sonra ise Iniesta'nın nefis pasını gole çeviren Xavi'nin golü Real Madrid'in kupa umutlarına da ölümcül bir darbe anlamına geliyordu. Ancak Madrid ekibinin umutlarını yeşerten Victor Valdes oldu. 85. dakikada önce Messi Casillas'la karşı karşıya kaldı, vurdu, ancak Casillas başarılıydı.

Gelişen Real Madrid atağında top Barcelona oyuncularında kaldı, kendisine geri pas olarak aktarılan topu kaleden uzaklaştırmak yerine Angel di Maria'yı çalımlamayı tercih eden Valdes ise skoru belirledi.

Topu önünde bulan di Maria Real Madrid'in gelecek hafta oynanacak rövanş maçına umutlu çıkmasını sağlayan golü kaydetti. Son beş dakikada Barcelona farkı artırma çabasına girişti, ancak sonuç alamadı. Maç da ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Böylece Barcelona Pep Guardiola'nın ardından yola kayıpsız devam ederken, Guardiola'nin halefi Tito Vilanova da ilk el Clasico zaferini elde etmiş oldu.