BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  GÜNCEL

Sezer'in parası yok bugün haciz geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 bin TL'lik tazminat davası açtığı DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer canlı yayında Erdoğan'a böyle seslendi

Abone ol

Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tazminat davasına maruz kalan DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, bugün evine haciz geleceğini belirterek Başbakan'a "Bu rakam az değil. Ödeyecek nakit param yok." diyerek çağrıda bulundu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Uyan Türkiyem programında Tahir Sarıkaya'nın sorularını yanıtlayan DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan'ın kendisine açtığı tazminat davasına değindi. Zeki Sezer, bir törende yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 20 bin lira tazminat davasına maruz kaldı.

Mahkemenin ise 10 bin liraya hükmettiğini belirten Sezer şunları söyledi:

BANA BU YÜZDEN SENDEN SİYASETÇİ OLMAZ DEDİLER

'Çok üzgünüm. Bana genelde 'Senden siyasetçi olmaz' diyenler, 'Sen siyasette başarılı olamazsın' diyenler, yeterince sert olmadığımı masaya vurmadığımı söylüyorlardı. Katıldığım bir televizyon programında çok ağır konuştuğumu düşünüyordum. Canlı yayında bu kadar da olur mu, biraz hata yaptım diye kendi kendime hayıflanırken bir partili telefon açtı.

HAKARET ETMEK GİBİ NİYETİM OLAMAZ

'Genel başkanım çok iyiydi konuşmanız ama biraz daha sert olsaydınız' dedi. Böyle bir durumda kimseye hakaret etmek gibi bir niyetim olamaz. Biraz ağır kaçan sözler olmuş, belki kastını da aşan sözler olmuş ama hakaret amacı kesinlikle aklımın ucundan geçmez. '

ECEVİT BUNU HİÇ YAPMADI

Böyle bir şeye maruz kaldığı için üzgün olduğunu söyleyen Zeki Sezer, 'Bülent Ecevit 50 yılı aşkın süre Türkiye'de siyaset yaptı. Bu 50 yılda bir gazeteciyi bile mahkemeye vermedi ki; kendisine neler yapılmıştı. Bir vatandaşı bile, bir siyasetçiyi bile mahkemeye vermedi ' dedi.