BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.443,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de gençlere eğitim ve iş fırsatı

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, gençlere eğitim ve iş hayatlarında destek olabilmek için Point Hotel ile “İyi Niyet” anlaşması imzaladı.

Abone ol

5.20130307101927.jpg

Eğitim alanına kattığı yeniliklerle kısa sürede, tercih edilen okullar arasında üst sıralara yerleşen T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, katmadeğerini artırmaya devam ediyor. Öğrencilerine okurken deneyim, mezuniyet sonrası iş imkanı sağlayan okul, bu amaçla Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü için de önemli bir adım attı ve Point Otel ile "iyi niyet" anlaşması imzaladı.

1.20130307100643.jpg

Türk eğitim dünyasına hızlı ve başarılı bir giriş yapan T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, gençlere eğitim ve iş hayatlarında destek olmak için önemli bir adım attı ve Point Otel Özbek Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile “iyi niyet” anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşmaya göre taraflar bilgi, birikim ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşmayı ve kurumlar arası işbirliğini hedefliyor.

“Mesleğin Olacak, Geleceğin Olacak” sloganı ile 15 Ekim 2012’de öğretime başlayan İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu böylece, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencilerine burs, staj ve istihdam olanağı sağlayacağını Point Otel ile birlikte taahhüt ediyor.

2.20130307100730.jpg

BURS VE İSTİHDAM OLANAĞI

Şişli Meslek Yüksekokulu Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye turizm patlaması yaşayan bir ülke. Bu yüzden kalifiye elemana ihtiyaç var. Turizm alanında üst düzey yönetici pozisyonları sınırlı; ancak ara eleman çok az yetişiyor. Sürekli otel açılıyor. Sadece otellerde değil, lojistik ve ulaştırma firmaları, yiyecek-içecek işletmeleri, turizm ve seyahat acentelerinde de ara elemana ihtiyaç duyuluyor. Sadece İstanbul'da şu anda açılma aşamasında olan yüzün üzerinde otel bulunuyor. Bunlar içinde istihdam yaratacak personel ihtiyacı var. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu o personelleri yetiştirmeye çalışıyor. Okulumuz Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında yetişmek isteyen öğrencilere destek veriyor, teori ve pratiği bir arada öğretiyor; önemli firmalarda staj ve iş olanakları sunuyor. Point Otel ile imzaladığımız 'iyi niyet' anlaşmasıyla bunun önemli bir adımını atmış oluyoruz. Öğrencilerimize stajdan başlayıp burs ve istihdam olanağı sağlarken, biz de bir eğitim kurumu olarak markamızla Point Otel’in yanında, eğitim alanında durmuş olacağız. Onların personelini eğitmekle başlayarak her alanda işbirliğine gideceğiz. Bundan böyle Point Otel- Şişli Meslek Yüksekokulu elele diyoruz. Hali hazırda Turizm ve Otel İşletmeciliğinde okuyan 41 öğrencimiz var. Kırk bir öğrencimiz de staj olanaklarıyla okul sınırlarından çıkartmak, uygulamalı ders yaptırmak çok istediğimiz bir şeydi. Bunu sağladığı için de Point Otel’e çok teşekkür ederiz. Öğrendiklerini uygulayarak ve yerinde görerek ders yapacaklar. Bu şimdiden onları çok motive etmiş durumda.”

ENERJİLER BİRLEŞİYOR

Point Otel adına Özbek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Özbek de bir açıklama yaptı: "Turizm sektörü emek yoğun bir sektör; talebi de genç nüfusa yönelik. Kazandırdığı ve yarattığı değer tamamen emek yoğunluklu. Şişli Meslek Yüksekokulu, dolayısıyla Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Sarıgül’ün okulda seçmiş olduğu diğer branşlara baktığımız zaman iyi ve hassas bir araştırmanın sonucunda ortaya çıktığını görüyoruz. Bu yönüyle bakınca çok önceden beri dilediğimiz, bir eğitim kurumuyla işbirliği içinde olma ve enerjimizi birleştirme arzumuz Şişli Meslek Yüksekokulu ile hayata geçiyor. Hem eğitim veren arkadaşlarımızın hem de otel yönetiminin katkısıyla bir enerji doğurmaya çalışıyoruz. Öğrencileri sahaya çekerek ileride karşılaşacakları güçlükleri göstermek lazım. Biz kendi sistemimiz içinde işe aldığımız elemanları eğitmekle işe başlıyoruz. Oysa ki burada okuyan 41 öğrenci zaten bizim standartlarımızda eğitim almış olarak mezun olacaklar ki bu bizi büyük bir yükten kurtarıyor.

Şişli Meslek Yüksekokulu hem seçmiş olduğu bölümler hem de özellikle turizm bölümündeki müfredatı itibariyle sektörün bugün en çok ihtiyaç duyduğu kademeye eleman yetiştiriyor; ara eleman… Zor bulunan, eğitilmişine 23 senedir, yani bugüne kadar hiç rastlamadığımız eleman kadrosudur bu. Dolayısıyla en hassas eleman kadrosunu yetiştiriyorlar. Turizm öyle bir sektör ki bu sektöre inanmayan ve benimsemeyen kişilerin iyi hizmet etmesi mümkün değil. Dolayısıyla Point Otel için böyle bir işbirliği çok önemli. Biz iyi hizmete odaklanmış bir kurumuz. İyi hizmeti verebilmek ancak iyi elemanla mümkündür. Böyle bir işbirliğine gittiğimiz için son derece memnunum. Çok da başarılı olacağımıza inanıyorum.”