BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Muhalifler Suriye'yi bırakıp Roma'ya gidiyor

ABD Başkan yardımcısı Joe Biden, Suriyeli muhalifleri Roma'daki toplantıya çağırdı. Obama muhaliflere yanınızdayız mesajı verdi.

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib ile telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın, 28 Şubat'ta, Roma'da yapılacak ''Suriye Halkının Dostları Grubu''nun konferansını konuşmak üzere Muaz el-Hatib'i aradığı bildirildi. 

SURİYELİ MUHALİFLER ROMA'DA KONFERANSA KATILACAK 

Açıklamaya göre Biden, Muaz el-Hatib'in, SMDK üyelerinin konferansa katılacağı ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşeceğini teyit etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Görüşmede Biden, konferansın, SMDK için Suriye'deki durum hakkında görüşlerini uluslararası toplumla paylaşma, muhalefete yardımlar ve Suriye halkına desteğin hızlandırılmasının yolları konusunda Suriye Halkının Dostları Grubu ile görüşme ortamı sağlaması açısından taşıdığı önemin altını çizdi.

OBAMA MUHALİFLERLE TEMAS HALİNDE KALMAK İSTİYOR

ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'de tüm vatandaşların haklarını koruyan, demokratik ve kapsayıcı bir Esed sonrası hükümete siyasi geçişe olan bağlılığını da vurgulayan Biden, Muaz el-Hatib ve SMDK'yı cesaretlerinden takdir etti ve temas halinde kalmayı sürdürme arzusunu dile getirdi.