BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.398,20
HABER /  POLİTİKA

Sezere ulusalcılardan çağrı

Türkiye'deki Ulusalcıların çatı örgütü olan USTKB, Sezer'e bir mektup sundu.

Abone ol

Sezer'in dünkü ziyaretçileri Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (USTKB) ve Yurtsever Hareket (YH) temsilcileri idi.

Türkiye'deki Ulusalcıların çatı örgütü olan USTKB, Sezer'e bir mektup sunarak, kendilerine önderlik yapmasını istedi. Bu davet karşısında duygulanan Sezer, mektubu en değerli anılarından birisi olarak saklayacağını ve çocuklarına bırakacağı en önemli miras olduğunu söyledi.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından USTKB'nin dönem sözcüsü Gökhan Ecevit ile YH sözcüsü Bedri Baykam, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sezer'e, 7 yıllık görevinden dolayı teşekkür etmeyi borç bildiklerini belirten Ecevit, "Bugüne kadar sergiledikleri cumhurbaşkanı modelini bundan sonra da beklediğimizi ifade ettik. Atatürk'ün evinden hüzünle ayrıldığımız için üzgünüz." dedi.

Baykam da ziyarete üzülerek geldiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Sezer'in, Türkiye'nin içinden geçtiği ulusal ve uluslararası olağanüstü derecede çalkantılı, zor bir dönemde görev yaptığını ifade eden Baykam, tüm ulusa güven veren, laik, demokrat, hukukun üstünlüğünden ödün vermeyen örnek tavırlarıyla herkesin gönlünde taht kurduğunu savundu.