BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.410,93
HABER /  GÜNCEL

Sezer tarafsızlığını bozdu!

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında gözler Sezer'in üzerindeydi. Sezer bir Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu görüyor. Ve herkesin içinde şu cümleleri söylüyor:

Abone ol

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları... Devletin zirvesi bir arada. Herkes gruplar halinde sohbet ediyor. En yoğun ilginin olduğu yerlerden biri de Cumhurbaşkanı Sezer'in olduğu grup. Sezer, etrafındakilerle konuşurken, birden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu görüyor.

"Erdemir için oluşturduğunuz ortak girişimi destekliyorum. Bunu Başbakan'a da söyledim."
Sezer'i yakından tanıyanlar için bu oldukça ilginç bir çıkış. Çünkü Sezer'in en belirgin özelliği 'tarafsız' olması. Kimileri, Sezer'in bu yönünü, 'Bu kadar da tarafsızlık olur mu?' diye eleştirse de Sezer, bu tavrından hiç taviz vermedi. Bu açıdan yaptığı çıkış oldukça ilginç. İkincisi Sezer, kendinden öncekilere kıyasla iş dünyasına daha mesafeli yaklaşan bir Cumhurbaşkanı.

Açık ve kesin bir tavır

Sezer'in Hisarcıklıoğlu'na sözleri, bu konuda yeni bir yaklaşım geliştirdiğini gösteriyor. Üstelik tavrını Hisarcıklıoğlu ile özel bir konuşmada sergilemiyor. Herkesin içinde açık ve net bir şekilde desteğini açıklıyor. Böylece, Erdemir için yerli grupların oluşturduğu ortak girişim, devletin zirvesinden çok önemli bir destek alıyor ve ihalede de çok önemli bir sayfa açılıyor.

Destek için gönderilen 100 bin lira korumaya alındı

Erdemir ortak girişimine koordinatörlük eden TOBB'a, dört bir yandan mektup ve havale geliyor. Girişime karşılıksız destek vermek isteyenler ellerindeki kısıtlı paraları ya da ziynetleri vermek istiyorlar. TOBB bu bağışları kabul etmiyor. Ancak bir mektup, TOBB camiasını çok etkiliyor. Mektupta şu satırlar ve bir madeni 100 bin lira var: "Size verebileceğim tek param bu. Lütfen kabul edin ve ihalede başarılı olun."
TOBB Başkanı bu parayı da geri göndermek istiyor. Ancak etrafındakiler, eğer ihale alınırsa bu paranın 'uğur parası' olmasını istiyorlar ve para korumaya alınıyor.

Haber: Murat Sabuncu
Kaynak: