BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet'in haberi Vakit'i kızdıracak

Maganda terörünün hortladığı şu günlerde bazı gazetelerde silah şirketlerinin ilanları dikkat çekiyor. Vakit gazetesinden çıkan böyle bir ilan Hürriyet'e haber oldu.

Abone ol

Bireysel silahsızlanma için kampanyalar yapılırken, silah satıcıları da boş durmuyor. Vakit Gazetesi’nin 1’inci sayfasında yer alan ilanla eve kadar silah servisi yapıldığı belirtiliyor.

BİREYSEL silahlanmaya yönelik son dönemdeki kamuoyu tepkisine rağmen ‘Eve teslim silah servisi’ sorunun boyutlarını gözler önüne serdi. Silah satıcıları, taşıma ya da bulundurma ruhsatını da çıkarıp evlere kadar silah hizmeti veriyorlar. Vakit Gazetesi’nin 1’inci sayfasında yer alan silah kampanyası, son günlerdeki silahsızlanma kampanyalarının haklılığını gösteriyor. Dürbünlü tüfek fotoğrafının bulunduğu ilan metninde, şöyle deniyor:

‘Fabrikadan beklediğiniz fırsat. Yüzde 30 indirim, 3 ay vade. Federal Magnum. Adresinize ücretsiz tanıtım hizmeti, ücretsiz ruhsat danışmanlığı, fabrikada test atış hizmeti.’

Ayrıntılı bilgi edinmek için verilen üç ayrı telefon numarasından güçlükle ulaşılan görevli, tüfek fiyatlarının 650-900 YTL arasında değiştiğini, bunun yanı sıra taksit imkanı olduğunu da söylüyor. Ruhsat için yorulmaya gerek olmadığını belirten görevli, İstanbul’da yaşayanlar için 180 YTL ücret karşılığında taşıma veya bulundurma ruhsatının kendileri tarafından çıkartılıp silahın eve teslim edileceğini belirtiyor. Görevli bunun için ikametgáh, fotoğraf, muhtardan form, nüfus cüzdanı sureti, sağlık ocağından alınan sağlık belgesi istendiğini anlatıyor.

Görevli, telefonun sürekli meşgul olması konusunda ise ‘Allah’a şükür çok iyi. İlanın etkisi oluyor tabii’ yanıtını veriyor.

Haber: Nurettin Kurt
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr