BIST 10.230
DOLAR 32,22
EURO 34,75
ALTIN 2.427,21
HABER /  POLİTİKA

Sezer için anı defteri

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer için vatandaşların girişimiyle anı defteri açıldı. Vatandaş düşüncelerini yazıyor...

Abone ol

Görev süresi 16 Mayıs'ta dolacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer için vatandaşların girişimiyle anı defteri açıldı. Vatandaşlar, Ankara Yüksel caddesinde açılan deftere Sezer'e ilişkin düşüncelerini yazıyor. Defter, görev süresinin bitiminde Sezer'e verilecek.

"Sayın Cumhurbaşkanım, görev süreniz sonunda sizi uğurlamak bizi çok üzüyor. Görev süreniz boyunca, dürüst, ilkeli, makamınıza, eğitim düzeyinize yakışan, hukuka ve Cumhuriyet'e saygılı davranışlarınızı gördük ve sizinle gurur duyduk. Eşinizin ve sizin hayatınız da herkese örnek olacak nitelikteydi. Keşke gitmeniz gerekmeseydi" Ankara'da Yüksel caddesinde açılan anı defterinde yer alan bu görüşler, Cumhurbaşkanı Sezer için doldurulan defterin sadece bir sayfası.

Bugüne kadar 600 kişinin imzaladığı defterde bunun gibi çok sayıda görüş var. Kimi Sezer'i Atatürk'le kıyaslıyor, kimi Sezer'i makam aracını kırmızı ışıkta durdurduğu için tebrik ediyor, kimi ise "abi, niye gittin ya" gibi ilginç ifadeler kullanıyor.

Anı defteri düşüncesi, eğitimci Avni Yıldırım'ın kendi isteğiyle başlattığı bir girişim. Yıldırım, 22 Mart'tan bu yana hergün Yüksel caddesine gelip defteri imzaya açıyor.

Yıldırım'ın en büyük isteği, görev süresinin bitiminde Sezer ile görüşüp defteri vermek. Deftere imza atanlar da, Sezer'e 7 yıllık görev süresince sergilediği tavır için teşekkür etmek istiyor.

Defter, 16 Mayıs'a kadar açık tutulacak.