BIST 10.335
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.459,95
HABER /  MAGAZİN

Sezen Aksu şarkılarıyla meşhur oldu

Türk dili ve kültürünü öğrenmek için gittiği Yunus Emre Kültür Merkezinde Sezen Aksu şarkılarıyla tanışan Kazak kızı Mereke Jaşkieva, albüm hazırlığına başladı.

Abone ol

Türk dili ve kültürünü öğrenmek için gittiği Yunus Emre Kültür Merkezinde Sezen Aksu şarkılarıyla tanışan Kazak kızı Mereke Jaşkieva, albüm hazırlığına başladı.

Astana Yunus Emre Kültür Merkezine iki ay kadar önce Türk dili ve kültürünü öğrenmek için müracaat eden Mereke Jaşkieva'nın hayatı, bir Sezen Aksu şarkısını öğrenmesiyle yön değiştirdi.

Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Arslan'ın yönlendirmesiyle "Sen Ağlama" şarkısını öğrenen genç kız, ilk olarak 20 Kasım 2010'da Kazakistan Kültür Bakanlığının Jastar Gençlik Sarayında düzenlediği uluslararası kültür konserinde sahne aldı.

Kursuna katıldığı Yunus Emre Kültür Merkezini temsilen sahneye çıkan Jaşkieva, merkezin burada birinciliği almasında önemli rol oynadı. Kültür Bakanlığı yetkililerinden oluşan jürinin tam puanını alan Jaşkieva, izleyenlerin beğenisini kazandı.

İlk sahne deneyiminin ardından çeşitli programlara davet edilen Jaşkieva'ya albüm teklifi de geldi.

Sezen Aksu ve Candan Erçetin gibi sanatçıların şarkılarıyla bir albüm hazırlamak istediğini belirten Jaşkieva, "Yunus Emre Kültür Merkezine gelince adeta hayatım değişti. Daha önce profesyonel olarak şarkı söylememiştim. Ancak şimdi albüm çıkarma hazırlığı yapıyorum. Türkiye'yi, Türkçeyi ve Türk kültürünü çok seviyorum" dedi.

Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Arslan da, "Yunus Emre Kültür Merkezi olarak biz burada sadece Türk dilini öğretmiyoruz. Kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz de var. Bu çalışmalar kapsamında gerçekleşen bir etkinlikte Mereke de Sezen Aksu'nun 'Sen Ağlama' şarkısını söyledi. Biz o etkinlikte birinci geldik. Şimdi de Mereke Kazakistan üst düzey bürokratlarının katıldığı toplantılara gidip Türkçe şarkılar söylüyor. Son olarak da albüm teklifi almış. Bundan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.