BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sezai Karakoç için özel etkinlik!

Küçükçekmece Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin katkılarıyla Sezai Karakoç özel etkinliği gerçekleştirilecek. Programda edebiyat dünyamızın birçok ismi yer alacak.

Abone ol

Küçükçekmece Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenecek olan Sezai Karakoç özel etkinliği Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde 27 Nisan Cumartesi Saat 19.00'da gerçekleşecek. Programa edebiyat dünyamızın tanınmış birçok ismi katılacak.

Sunuculuğunu Yusuf Özkan Özburun'un üstlendiği programa katılacak olan isimler arasında Adem Turan, Ahmet Murat, Ali Haydar Haksal, Ali Ural, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Bünyamin Yılmaz, Ebubekir Kurban, Ersin Nafiz Gürdoğan, Ferman Karaçam, Hüseyin Akın,İbrahim Paşalı, İsmail Kılıçaslan,Mahmut Bıyıklı, Mevlana İdris Zengin, Osman Bayraktar,Osman Sarı, Özcan Ünlü, RecepGarip, Şaban Abak, Selçuk Küpçük, Şeref Akbaba, Yusuf Kaplan ve Zeki Bulduk gibi isimler Diriliş neslin öncüsü Sezai Karakoç'a dair duygu ve düşüncelerini paylaşacaklar.

2jpg_h998.jpg 

Eserleri ve fikirleriyle nesiller yetiştiren şair, yazar, mütefekkir üstad Sezai Karakoç 1967 yılında İslamın Dirilişi ve Yazılar adlı kitaplarından dolayı yargılandı. Büyük Doğu, Hisar, Akpınar, Dernek,Düşünen Adam, A dergilerinde deneme ve şiirler, Yeni İstanbul, Sabah ve Milli Gazete'de fıkra yazıları yayınladı. Kurucusu olduğu Diriliş dergisi, gerek edebiyatımız gerekse fikir ve kültür hayatımız için bir okul olmuş, çok sayıda aydın ve sanatçı yetiştirmiştir.

Türk Edebiyatının büyük ustası Sezai Karakoç'un şiirlerinin de seslendirileceği programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve seçkin misafirler de katılacak.27 Nisan Cumartesi günü saat 18.00'de ikram ve Diriliş sergisiyle başlayacak etkinlik saat:19.00'da şair ve yazarların konuşmalarıyla devam edecek.

Katılımın serbest olduğu programda izleyicilere Üstad Sezai Karakoç'un Gündoğmadan isimli eseri de hediye edilecek...