BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Şeytanın bile aklına gelmez

Daha neler duyacağız kim bilir. Meksika'da uyuşturucu tacirleri akla hayale gelmeyecek bir yol buldular.

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Meksika'nın Yucatan eyaletinde kokain kaçakçılığı yapan uyuşturucu tacirleri, dondurulmuş köpekbalıklarını içine tonlarca kokain doldurarak gemiye yükledi. Kaçakçılık için 20 adet köpekbalığı kullanıldı.

Meksika polisi köpekbalıkları içine doldurulmuş tonlarca kokaini X-ray cihazı ve köpekler sayesinde buldu. Polis sözcüsü Eduardo Villa, "Gemide dondurulmuş köpekbalıkları içinde tonlarca kokain bulduk. Geminin yükü olarak bize dondurulmuş balık bildirilmişti. Ama yaptığımız aramada yükün uyuşturucu olduğunu anladık" dedi.

Uyuşturucu çeteleri,  ABD'ye  ilaçlarını giderek daha yaratıcı yollar ile sokuyor.  İmzalandı bira kutular, dini heykeller ve mobilyalar bunlardan bazıları.  Meksika'daki  askeri boşluklar, Kuzey Amerika'ya  uyuşturucu taşıyan kartellerin işini oldukça kolaylaştırıyor. Ama bu yöntem kolay akıl edilecek gibi değil diyor yetkililer.

ASKERLER KÖPEK BALIKLARINI TAŞIMAKTA ZORLANDI

[PAGE]

Başkan Felipe Calderón,  güçlü kaçakçılık kartellerini ortadan kaldırmak için 45.000 asker ve federal polisi Meksika sınırlarına gönderdi. Ve askerler operasyonlara başladı.

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]

Sınırları korumaya başlayan yoğun askeri güç, dün Tijuana'de dört şüpheliyi tutukladı ve çok büyük bir cephanelik ele geçirdi.

[PAGE]