BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

O maddeyi bilerek gizledim

RTÜK Başkanı Zahid Akman, belgede tahrifat yaptığı iddiaları için ''Tahrifat yapmadım, 2. maddeyi gizledim'' dedi

Abone ol

RTÜK haftalık olağan kongresine Ergenekon krizi damga vurdu... Başkan Zahid Akman, üyelerden Mehmet Dadak'ın ifadeleri nedeniyle uyarılmasına karar verildiğini açıkladı.

Akman bu açıklamasının ardından Deniz Feneri davasıyla ilgili iddilara yanıt verdi... Almanya'ya girişle ilgili belgede tahrifat yaptığına dair iddiaların külliyen yalan olduğunu; medyanın maksatlı yayın yaptığını ileri sürdü...

ELİNDE BELGESİ OLAN SAVCILIĞA VERSİN

RTÜK Başkanı Zahid Akman, Alman polisi tarafından arandığı ve resmi belgeyi tahrif ettiği iddialarını yalanladı. Akman söz konusu belgeyi tahrif etmediğini sadece ikinci maddeyi gizlediğini söyledi. Akman şöyle konuştu:

"
Belgelerin sahte olduğu iddiası külliyen yalandır. Benimle ilgili bir gazete 'Zahid Akman'ın Almanya'ya girişi yasak' diye manşet atınca Main-Taunus Kaymakamlığı'ndan bir belge istenmiştir. Belge iki paragraftan oluşmaktadır. Belge, tamamen kamuoyunu bilgilendirmek için benim istediğim bir belgedir. Belge, aynı gün imzasız ve mühürsüz olarak internet yoluyla avukatıma ulaştırıldı.

1. PARAGRAFTA YASAK OLMADIĞI AÇIK
Belgenin birinci paragrafı Almanya'ya giriş yasağı iddialarıyla ilgili olduğu için kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu paragrafta Zahid Akman'ın Almanya'ya girişiyle ilgili herhangi bir yasak olmadığı açık bir şekilde ifade edilmiştir.


2. PARAGRAFI BEN GİZLEDİM
İkinci paragraf benim özel konumla ilgilidir. Paragrafta "Zahid Akman'ın Almanya'ya gelmesi söz konusu olduğunda gümrük polisine müracaat etmesi istenmektedir" diye bir ifade vardır. Bunun nedeni de RTÜK üyesi olmadan önce Almanya'da oturumum vardı. RTÜK üyeliğine seçildikten sonra oturumu uzatmadım, oturum uzatılmaması ve yeni müracaat yapmamam nedeniyle ortaya çıkan hukuki belirsizliğin kaldırılması için Main-Taunus Kaymakamlığı yazının ikinci paragrafı olarak bu bilgileri istemiştir.

Hiçbir resmi kuruma verilmeyen, hiçbir resmi kurumla paylaşılmayan ve şahsım tarafından istenilen bir belgede herhangi bir tahrifat yapılmadan kamuoyu ile bilgi paylaşılmasına rağmen açıklamadığım ikinci paragrafı sanki belgede bir tahrifat yapılmış gibi sunuluyor olmasını bu insanlar nasıl içlerine sindiriyorlar, anlayabilmiş değilim.''

BAYKAL ELİNDE SALLADIĞI BELGELERİ SAVCILIĞA VERSİN... AKMAN AÇIKLAMALARININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

3 senedir benimle ilgili ortaya konmayan belge kalmadı. Ne belgeniz varsa suç duyurusunda bulununuz. Yetkililerle paylaşınız. Niçin hala ifadeye çağırmıyorsunuz. Savcılar yeterli belge gönderilmediğini söyledi. Medya beni küçük düşürmek için kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor.

Deniz Fenerisi davası diye bilinen bu konu 3 yıldır kamouyounun gündeminde. Medya düşmanlığını anlıyorum. Onları adalete, insanlığa davet ediyorum. Varsa belgeniz  paylaşın. Suçlu ilan etmeyin.

Sayın Baykal, insanların onuruyla bu kadar kolay oynanmamasını bilecek tecrübede ve yaştadır. eydanlarda ellerinde salldığı belgeleri savcılığa versin. Niye vermiyor?

Ben RTÜK Başkanıyım. Benden önceki tüm üst kurul başkanları da üyeleri de, benim gibi, bana yapılan saldırılara benzer saldırıları yaptılar.

Fakat onları adalete insanlığa davet ediyorum. Varsa bir belgeniz lütfen savcıyla paylaşınız. Bu konudaki telaşlarını anlamakta hakikaten güçlük çekiyorum.

Taraf Gazetesi’nin gündeme getirdiği, demokrasiye müdahale belgesinin ardından, bu konuları gündeme getirilmesini de kamuoyunun takdirine bırakıyorum.''

RTÜK'TE ERGENEKON ÖZRÜ... HANGİ ÜYE NEDEN ÖZÜR DİLEDİ? DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

RTÜK toplantısında Üye Mehmet Dadak'ın Ergenekon dinlemelerine takılan ses kayıtları da karara bağlandı. Söz konusu telefon görüşmesinde Dadak, Ergenekon sanığı Tuncay Özkan'la konuşuyor ve birlikte görev yaptığı üye arkadaşlarına ağır hakaretlerde bulunuyordu. Kurul, Dadak'ın kınanmasına karar verdi. Dadak da kameralar önünde özür diledi

Akman, Mehmet Dadak'ın tüm kuruldan maksadını açan ifadeler için özür dilediğini; Dadak kurulu terk ettikten sonra 8 üye tarafından konunun müzakere edildiğini Dadak'ın kınanmasına karar verildiğini açıkladı...

ÜYEDEN ERGENEKON ÖZRÜ

Akman'ın konuşmasının ardından sözü alan Mehmet Dadak ise şu açıklamayı yaptı: ''Kamuoyunda Ergenekon davası olarak bilinen davada Tuncay Özkan'la ilgili 12.4.2008 günü Cumhuriyet mitinginin yapıldığı bir günde hedef şahısla aramızda konuşma geçmiştir. Beni üzen, haddimi aşan sözlerim olmuştur. Bu sözleri bir rahatsızlığım neticesinde, stres içerisinde iken sarfettiğimden dolayı kurul arkadaşlarımdan özür dilerim.''

MEHMET DADAK TUNCAY ÖZKAN'LA NELER KONUŞMUŞTU? ÖZÜR DİLETEN KONUŞMA İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

Ergenekon ikinci iddianamesine giren belgeye göre RTÜK Üyesi Mehmet Dadak'ın Cumhuriyet mitinginin yapıldığı gün Tuncay Özkan ile şu konuşmaları yaptığı kayıtlara geçti:

MEHMET DADAK: Bayrağım... Tuncayım bayrağım...
AHMET TUNCAY ÖZKAN: Abicim nasılsınız?..

MEHMET DADAK: Kaç gündür seni arıyorum, ulaşamıyorum.

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Canım abim. Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri şimdi de şeye geldim, mitingden yeni çıkabildik abi..

MEHMET DADAK: Seyrettim, seyrettim, mitingleri seyrettim, ben nerdeydim biliyor musun?..

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Nerdesiniz abi?

MEHMET DADAK: Bu itlerle Çarşamba günü vuruştuk, vuruştuk, vuruştuk tek başıma yedi saat, ondan sonra hastanelik oldum. (...) Kalp spazmı geçirdim.

İTLER, KÖPEKLER...

MEHMET DADAK: Gelemedim.. (Ankara'da gerçekleştirilen Cumhuriyet mitingini kastediyor) Yoksa gelip alnından, elinden öpecektim.

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Canımsınız abim benim ya..

MEHMET DADAK: Canım bu itlerle tek başıma bizim öbür arkadaşlarda...

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Abi sizi tek başına bıraktılar tabiî, ben biliyorum onu..

MEHMET DADAK: Hayır yurtdışındalardı onlar da.

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Ay..

MEHMET DADAK: Bu Samanyolu'nda Büyük Buluşma vardı ya; bi film var ya...

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Evet

(...)

MEHMET DADAK: O film, o film için kavga ettik. O filme B bendinden 1 ay kapatma istemişti uzmanlar; fakat o Nurullah Öztürk şerefsizi ‘Hayatınızın en ağır bedelini ödersiniz.
Bunu B değil, D olarak değiştirin' diye çocuklara baskı yapmış. İki aydır da bendeydi. Bu gizlice o gün açtık Çarşamba günü 6'sı birden köpekler gibi saldırdı...

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Saldırmışlar tabi..

MEHMET DADAK: Tek tek koro halinde ama amaçları beni ordan kaçırtıp oy birliğiyle..

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Tabiî.

MEHMET DADAK: Karar alacaklardı vuruşa vuruşa vuruşa yedi saat kadar direndim. Yediden sonra eve geldim.
Biraz muhalefet cari biraz yazı yazdım filan derken, baktım tansiyonum fırladı. Şey oldu. Zor attım kendimi.

İNTİKAMINI ALMAZSAM NAMERDİM... DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]



AHMET TUNCAY ÖZKAN: Abim senin intikamını almazsam ben bunlardan abi..

MEHMET DADAK: Canım..

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Senin intikamını almazsam abi.

MEHMET DADAK: Bi tanem senin intikamını da ben almazsam namerdim, bu ülkenin intikamını, Atatürk'ün intikamını almazsam namerdim...

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Ah abi ah, ah abim ah..

MEHMET DADAK: Meydanlar nasıl Tuncay diye bağırdı duydum bitanem canım, kusura bakma çok...


BAYRAĞIMSIN, SANCAĞIMSIN!...


MEHMET DADAK: Canım çok öpüyorum seni. Başarılar diliyorum.

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Ben de abi. Sağol abicim.

MEHMET DADAK: Bayrağımsın, sancağımsın...

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Sağol abim benim, siz benim canımsınız...

MEHMET DADAK: Çok öpüyorum. Bütün kalbimle başarılar diliyorum.

AHMET TUNCAY ÖZKAN: Ben sizin intikamınızı alacam. Bunların yanına bırakmayacam abicim, göreceksiniz...

CHP'DEN AKMAN'A YAVUZ HIRSIZ TEPKİSİ

[PAGE]

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, RTÜK Başkanı Zahid Akman'a sert tepki gösterdi. Okay "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır, Başkanın ağzına CHP lafı dahi yakışmıyor. Yüzü kızarmadan ekranlara nasıl çıkıyor, merak ediyorum" diye konuştu.

Okay "Sayın Başbakan RTÜK Başkanının arkasından çekilsin. Ve artık Türkiye yeniden böylesine sahteciliklerle, nitelikli dolandırıcılıkla zan ve töhmet altında kalan RTÜK Başkanından kurtulsun, değil başkanından üyelerinden de kurtulsun" dedi. 

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın yaptığı açıklamalar ve CHP'ye yönelik eleştirilerini değerlendiren Okay, şöyle konuştu: "Güzel Türkçemizde çok güzel deyişler var. Bunlardan biri de yavuz hırsız ev sahibini bastırır.

Yani böylesine isnatlarla karşı karşıya kalıp, nitelikli dolandırıcılıktan dolayı Almanya'ya giremeyen ve bununla ilgili belgelerinin sahte olduğu ortaya çıkan, 'girerim' dediği halde belgesi sahte çıkan, belgenin yarısını saklayan, yarısını 'gerek görmedim' diyen, ondan sonra da 'bir iddiaları varsa savcılığa versinler' diyen bir RTÜK Başkanı ile Türkiye karşı karşıya.

RTÜK Başkanı artık susup bir kenara çekilmesi gerekirken, hala ekranlar karşısına yüzü kızarmadan nasıl çıkıyor onu merak ediyorum. Siyasete bulaşmasın, CHP'ye ilişkin açıklamalarda bulunmasın, çünkü başkanın ağzına CHP lafı dahi yakışmıyor. Hakkında istifasını isteyen iki tane başbakan yardımcısı, meclis başkanı varken hala kendisini sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermeye çalışmasını, anlamak mümkün değildir. Dilerim RTÜK Başkanı artık bu tür televizyon ekranları önüne, kameralar önüne kendini aklamak için değil kamuoyundan özür dilemek için çıkar."