BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Petrol şirketleri için son 3 gün

EPDK petrol şirketlerinin yaptığı zamları adaletsiz bulundu.İndirime gitmezlerse sonuçlarına katlanılacağı mesajını verdi.

Abone ol

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) akaryakıtçılara fiyatları düşürmesi için verdiği sürenin dolmasına 3 gün kala Enerji Bakanı Taner Yıldız’dan ‘Ben akaryakıt fiyatlarını ucuz bulmuyorum’ açıklaması geldi.

Taner Yıldız, Akenerji’nin CEZ Grubu ile birleşmesini kutlamak amacıyla önceki akşam düzenlenen kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin akaryakıt fiyatlarında tavan fiyat uygulaması hakkındaki sorusu üzerine Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun yürüttüğü bu çalışmalarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin bulunmadığını ifade ederken, ‘’Benim ümidim şudur ki, mutlaka taban fiyat uygulamasından bahsetmeden önce, bir uzlaşı içinde vatandaşımızın daha ucuz kullanabileceği bir yapı oluşur.

Ben, ucuz olmadığını düşünüyorum’’ diye konuştu. EPDK ülkenin sürekli gündeminde olan akaryakıt fiyatlarının dünya fiyatlarının üzerinde seyrettiği, piyasa koşullarına aykırı olarak yüksek kárlarla ve tüketicinin aleyhine belirlendiğine yönelik tartışmalara haziran ayı başında noktayı koymuştu.

TAVAN FİYAT VE SORUŞTURMA GELECEK

EPDK, dünya hampetrol fiyatlarının düşmesine rağmen akaryakıt fiyatlarına ardı ardına zam yapan akaryakıt şirketlerine ‘Ya fiyatları düşürürsünüz ya da soruşturmaya katlanırsınız’ mesajı vermişti.

 EPDK, 20 Haziran tarihine kadar akaryakıt fiyatlarında bir indirim olmazsa, 21 Haziran tarihinden itibaren toplanarak, fiyatlar için bir tavan fiyat belirlemeyi planlıyor. EPDK’nın tüm uyarılarına rağmen geçen hafta başında fiyatlarını artıran akaryakıtçılara Maliye operasyon düzenlemişti.

 Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri koordinatörlüğünde geçen hafta 300 denetim elemanı Türkiye’de faaliyet gösteren tüm dağıtım ve üretim şirketlerine baskın düzenlemiş ve birçok şirketin deposunda marker çıkmamıştı.

 Öte yandan Nabucco’da anlaşmanın en geç temmuz ayında imzalanacağını söyleyen Yıldız, nükleer santral ihalesiyle ilgili olarak da ‘TETAŞ gelecek hafta bakanlığa, yönetim kurulu kararını iletecektir diye düşünüyoruz’ dedi.