BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  SPOR

Seyrantepe ihalesinde sürpriz isim

Yapımı yılan hikayesine dönen, 21 Ağustos'ta yenilenecek Seyrantepe ihalesine katılacaklar arasında sürpriz bir isim de var.

Abone ol

Kazakistan’da 185 milyon dolara, dünyanın üstü açılıp kapanan 6’ncı stadyumu Astana Arena’yı yapan Fettah Tahmince, 21 Ağustos'ta yapılacak seyrantepe ihalesine girmeye hazırlanıyor...

CİMBOMA ÜSTÜ AÇILIP KAPANAN STAT MODELİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki işadamlarından biri olan Tamince’nin ihaleye Astana Arena’yı yapan şirketi Sembol İnşaat ile katılacağı belirtiliyor. Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Seyrantepe’de de üstü açılıp kapanan stadyum planlanması ve Sembol İnşaat’ın bu alandaki tecrübesinin ihalede önemli bir avantaj yaratacağı da ifade ediliyor.

Seyrantepe’deki ihale için Başbakan Erdoğan’ın TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a “TOKİ olarak parayı bul, bu işi bitir” talimatı vermesinin de Tamince’nin ihaleyi gündemine almasında etkili olduğu ifade edildi.

SEYRANTEPE İHALESİNE TALİP ÇOK

* Seyrantepe ihalesine birçok firma talip. Bu taliplerden biri Aşçıoğlu İnşaat. Ancak İsviçreli ortakla ihaleye gireceğini açıklayan Aşçıoğlu’nun durumunun geçen hafta Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen’in bitişiğindeki Likör Fabrikası ihalesinin iptal edilmesi yüzünden belirsiz hale geldiği belirtiliyor. Aşçıoğlu, “Mecidiyeköy‘deki Likör Fabrikası arazisi projesi bizde olduğu için ve bitişiği de Ali Sami Yen olduğu için biz burayı almayı istiyoruz. Çok arzuluyuz” demişti.

* İstanbul Merter’de gerçekleştirdiği Realİstanbul projesi ile tanınan Türköz İnşaat-Oliv Yapı ortaklığındaki Realİstanbul Konsorsiyumu, Galatasaray’ın Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesine girme kararı aldı. Türköz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türköz, ihaleye teklif vermeden önce Belçikalı ortağı ile finans görüşmelerinde bulunduklarını ve ihaleye katılmaya hazırlandıklarını söyledi. Türköz Belçikalı ortağının adını açıklamaktan kaçındı. Türköz’ün Trabzonspor takımını tuttuğu biliniyor.

* Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım daha önce de ihaleye girmek istediklerini belirterek, “Ancak Eren Talu’nun başına gelenler ortada. Bunun üstüne atlamak istemedik. Ama şimdi ikinci ihaleye gireceğiz. Galatasaraylıyız, istekliyiz, hayırlısıysa biz alalım” dedi.

* Siyah Kalem Mühendislik’in İş Geliştirme Direktörü Yusuf Özkan ise Seyrantepe ihalesi ile ilgili olarak, “Biz bu projeye inandığımız için girmiştik. Tekrar ihale olursa girmeyi düşünebiliriz” demişti.