BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.512,76
HABER /  GÜNCEL

Rizede çok tehlikeli kavga

Rize'de istenmeyen görüntüler. Kavganının fitilini doğu kökenli işçilerin bakkaldaki alışverişi ateşledi..

Abone ol

Rize' de dün gece bakkaldan alışveriş sırasında hesap yüzünden çıkan tartışma nedeniyle Doğu kökenli işçilerle mahalle sakinleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Yaklaşık 70 kişinin taş ve sopalarla birbirine girdiği kavgayı polis güçlükle ayırdı. 2 kişinin yaralandığı olayda 12 kişi gözaltına alındı.

Gece boyu polisin güvenlik önlemi aldığı mahallede olayı başlatan iki işçinin işine son verilmesiyle gerginlik sona erdi.

Olay dün gece saat 22.30 sıralarında Engindere Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Fatma-Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi inşaatında çalışan Doğu kökenli işçilerden biri, marketten poşet kahve almak istedi.

Doğu kökenli işçilerin hesabı eksik ödediği iddiası

İddiaya göre işçi, 50 kuruş olan kahve için bakkal Bahattin Yıldırım'a 25 kuruş verince tartışma çıktı. İşyeri sahibi Yıldırım işçiye çıkışarak bağırdı ve, "Hep aynısını yapıyorsunuz. Ya tam para verin ya da benden alış veriş yapmayın" diyerek tepki gösterdi.

Küreklerle geri döndüler

Bakkaldan ayrılan işçi, bir süre sonra inşaattaki arkadaşlarıyla birlikte ellerinde küreklerle geri döndü. İşçilerle bakkal arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Bunun üzerine mahalleli de birlik olup saldırıya uğrayan bakkal Yıldırım'ı korumak için işçilerin üzerine yürüdü.

Düğünden dönen minibüstekiler de katıldı

Bu sırada düğünden dönen bir minibüste bulunan yolcuların da işçilere saldırmasıyla ortalık bir anda karıştı. Taşlı, sopalı kavga nedeniyle çok sayıda çevik kuvvet ekibi olay yerine sevk edildi. Polisin müdahalesiyle olay güçlükle yatıştırıldı.

Polis o işçileri nasıl kaçırdı?

[PAGE]

Doğu kökenli işçileri polis kaçırdı

Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığın artması üzerine işçileri önce çalıştıkları inşaata, ardından da inşaatın arka kapısından kaçırarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Çıkan olaylarda bakkal Bahattin Yıldırım ile Eyüp Han isimli bir kişi yaralanırken bir minibüsün de camları kırıldı. Doğu kökenli 12 işçiyi gözaltına alan polis inşaatın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Polis'ten halkı sakinleştirme anonsu

Megafonla halka seslenen polis, "Olayı daha farklı boyutlara getirmek kimseye bir yarar sağlamaz. Rizeliye yakışır şekilde sessizce dağılacağız. Biz gereğini yapacağız" diye telkinde bulunarak dağılmalarını istedi. Mahalleli de bir süre sonra dağıldı ve gerginlik sona erdi.

Ancak, polis mahallede aldığı önlemleri gece boyu sürdürdü. Olayı çıkaran iki işçinin işine son verildi Fatma-Nuri Erkan Sanat Merkezi inşaatının sorumlu firması Erkan İnşaat' ta çalışan ve olayları başlattıkları belirtilen iki işçinin işten çıkartılırken olaya karışan diğer 10 işçiye ise 2 gün izin verildi.

İşçilerin bu sürede inşaat sahasına gelmeleri firma tarafından yasaklandı. Polis de gece boyu önlem aldığı mahalleden ayrıldı