BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,07
HABER /  GÜNCEL

Sevilay Yükselir'den Gülen'e çirkin benzetme!

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Fethullah Gülen ve cemaatine bugünkü köşesinden 'Sakalsız ve çetesi' diye yazdı.

Abone ol

12 Ekim pazar günü yapılacak olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu-HSYK seçimleri öncesi Sabah yazarı Sevilay Yükselir Fethullah Gülen'i hedef alan ağır bir yazı yazdı.

Türkiye'nin Kobani olaylarını tartıştığı bugünler HSYK'daki seçimi köşesine taşıyan Yükselir yazısına Gülen'i kasten "Sakalsız ve çetesi iş başında" başlığını attı. 

"Paralelle mücadelede kritik eşiği atlamaya çok az zaman kaldı. Bu pazar deyim yerindeyse dananın kuyruğu kopacak" sözleriyle yazısına başlayan Yükselir, "Ya Türkiye bu kritik eşiği geçip yargıyı yıllar öncesinden yazdıkları kirli senaryolar sayesinde hükmü altına alan Sakalsız ve Çetesi'nden kurtulacak ya da bu güne kadar verilen mücadelenin tamamı çöpe atılacak" dedi.

UTANMASALAR ALÇAKLAR ZİL TAKIP OYNAYACAK

Bu sözleriyle okurlarından tepki göreceğini de itiraf eden Yükselir, Kobani olaylarından paralel yapıyının sorumlu olduğunu iddia etti.

"Çünkü bu ifadelerimle Sakalsız ve Çetesi'nin gücünü olduğundan fazla gösterdiğim düşünülüyor. Böyle düşünenler yanılıyor. Çünkü evet bunların sayıca bir güçleri olmayabilir ama bir gerçek var ki, ortalık karıştırma, halkı birbirine kırdırma, kaos yaratma üzerine olağanüstü denecek bir yeteneğe sahipler.

Şu Kobani meselesinin bahane edilip sokaklarda çıkarılan kargaşayı bile nasıl yorumladıklarını görüyoruz. Utanmasalar alçaklar zil takıp oynayacak. Ülke yangın yerine dönmüş onlarca insan bir hiç uğruna hayatını kaybetmiş; onlar hâlâ gözü dönmüş şizofrenler gibi Cumhurbaşkanı'nın devrilme olasılığından ya da hükümetin güçten düşme fırsatından filan bahsedip duruyor.

...

O yüzden kimse kızmasın bana! Herkes şuna emin olsun ki ben bazıları gibi "komşular alışverişte görsün" anlayışı ile yazmıyorum. Ya da bazıları gibi "Ayy ben de varım bu işin içinde! Beni de görün!" hezeyanlarıyla kalem oynatmıyorum. Bu çetenin bu kadar üzerinde durmamın tek sebebi var; o da ne kadar tehlikeli bir örgüt olduklarının gerçekten farkında olmamdır. Bu yüzden de işte elimden geldiği kadar mücadelenin hassasiyetine dikkat çekiyorum.

...Sakalsız ve Çetesi sanıyor ki biz el mahkûm son günlerde cereyan eden olaylara fokuslanıp hafta sonunu es geçeceğiz. Unutacağız yani.

Üzgünüm ama çok heveslenmesinler.