BIST 10.334
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.461,01
HABER /  GÜNCEL

Sevgili anneden daha kıymetli

Sevgili mi daha kıymetli yoksa anne-baba mı? Rakamlar sevgilinin daha kıymetli olduğunu ortaya koydu..

Abone ol

Aşkın engel dinlemeyeceğinin sembolü olan 14 Şubat Sevgililer Günü, basit bir çiçekten, değerli bir mücevhere kadar değişen ama kalpten verilen hediyelerle yılın tartışmasız en çok harcama yapılan günü.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de firmalar bugüne özel ürünler ve ödeme seçenekleri sunuyor. Pırlanta yüzüklerden uçaklar üzerine verilen ilanlara, lüks bir restoranda yenecek bir yemekten spor salonlarını ya da turizm firmalarının hazırladığı özel paketlere kadar firmaların Sevgililer Günü için hazırladığı seçeneklerde yok yok.

Böyle olunca ne bayramlar ne Anneler ne de Babalar Günü... En çok harcama sevgililer için yapılır oldu. Tabii bu da pahalı veya ucuz tam bir tüketim çılgınlığına neden oluyor.

Bankalararası Kredi Kartı Merkezi'nden alınan bilgilere göre geçen yıl Türk halkı Anneler Günü'nde 145.7 milyon YTL, Babalar Günü'nde de 195.6 milyon YTL harcama yaparken sadece Sevgililer Günü'nde kredi kartından toplam 340.8 milyon YTL harcama gerçekleştirdi.

Aynı gün Türkiye'de 2.5 milyon dal kesme çiçek satıldı. Türkiye'de yılda toplam 500 bin dal kesme çiçek üretildiği de dikkate alınırsa bu rakamın büyük bir kısmı geçen yıl ithalatla karşılandı.

Harcama miktarı her yıl artıyor

Sevgililer Günü için yapılan harcamalar her geçen yıl biraz daha artış gösteriyor. Zaten yıllar itibariyle harcanan rakamlar bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Türkiye'de 2004 yılında Sevgililer Günü'nde kredi kartıyla 123 milyon YTL harcama yapılırken 2005 yılında bu rakam 282 milyon YTL'ye, 2006 yılında da 340.8 milyon YTL'ye yükseldi.

Referans