BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
HABER /  DÜNYA

Sevgi adam için Müslüman oldu

Ukrayna’dan sevdiği adam ile evlenmek için Afyonkarahisar’a gelen 52 yaşındaki Tatiana Belkovska, düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu...

Abone ol

Ukrayna’dan sevdiği adam ile evlenmek için Afyonkarahisar’a gelen 52 yaşındaki Tatiana Belkovska, düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu.
Afyonkarahisar İl Müftülüğünde gerçekleştirilen törenle Müslümanlığı seçen Tatiana Belkovska Müftü Burhan İşliyen’in nezaretinde getirdiği Kelime-i Şahadet ile İslam dinine geçti. Ukrayna’dan 2008 yılında tanıştığı Mustafa Duman ile evlenmek için Afyonkarahisar’a geldiği belirtilen Tatiana Belkovska’nın, yine Duman’ın isteği üzerine Müslümanlığı seçtiği aktarıldı.
Evleneceği kadının Müslümanlığı seçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Mustafa Duman’ın, Belkovska ile inşaatta çalışmak için 2008 yılında gittiği Ukrayna’da tanıştığını kaydetti. Yaklaşık 13 ay önce eşini kaybedince Belkovska’yı evlenmek için Türkiye’ye davet ettiğini söyleyen Duman, “2008 yılından sonra Türkiye’ye döndüm daha sonra hanımım vefat etti. Bu durumu kendisine telefonla bildirip, ’Gelir misin?’ dedim. Ölümde Allah’ın emri, evlenmek de. Sağ olsun Allah razı olsun o da geldi. Bugünleri gösterdi, Cenab-ı Allah’a da şükürler olsun. Şimdi bugün Müslüman oldu, çok mutluyum, çok huzurluyum, şu andan itibaren eşim. Müslümanlığı benim söylememle kabul ederek, ‘Sen ne söylersen ben her yola hazırım’ dedi. Ben bu yüzden çok mutluyum” dedi.
Tören sonrasından Müftü İşliyen tarafından Tatiana Belkovska’ya ihtida belgesi ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
Törende ayrıca Kur’an-ı Kerim Tilaveti de okundu.
(İHA)