BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  DÜNYA

Sevdiği erkek için Müslüman oldu

Finlandiyalı Hristiyan genç kız Huuhanmaki, aşık olduğu Cizreli Adak ile evlenmek için binlerce kilometre yol katedip Müslüman oldu.

Abone ol

FİNLANDİYALI Helena Karoliina Huuhanmaki (21), aşık olduğu Cizreli Mahfuz Adak ile evlenmek için binlerce kilometre yol katedip Müslüman oldu.

Finlandiya'da bir pizzacıda servis şoförlüğü yapan Mahfuz Adak ile yaklaşık 2 yıl önce bir cafede tanıştığı Toijala'da Tarım Mühendisliği bölümü okuyan Helena Karoliina Huuhanmaki'nin arkadaşlıkları, kısa sürede aşka dönüştü. Bu sırada Adak, Cizre'deki ailesinin yanına dönmek zorunda kaldı.

Telefonla arkadaşlıklarını sürdüren aşıklar, daha sonra evlenmeye karar verdi. Mahfuz'un, sevdiği kıza Müslüman olması koşuluyla evlenebileceklerini söylemesi üzerine Helena, düşünmeden Müslüman olacağını bildirdi.

Daha sonra ülkesinden ilçeye gelen Helena, Adak'ın ailesi ile tanıştı. Resmi işlemlerin ardından Adak ile İlçe Müftülüğüne giden Helena, Müslüman olmak istediğini belirtti. Bunun üzerine ilçe müftülüğünde ihtida töreni düzenlendi.

İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, törende Kuran-ı Kerim okudu. Yıldız'ın eşliğinde Kelime-i Şahadet getiren Helena Karoliina Huuhanmaki, şahitlerin huzurunda Müslüman oldu ve Zerin adını aldı.


"HAYATIMIN KAPISI MÜSLÜMANLIĞA GEÇTİKTEN SONRA AÇILDI"

Bazı dini bilgileri Zerin Adak'a İngilizce aktaran Yıldız, ona Kuran-ı Kerim hediye etti. Adak çifti ise önce dini, ardından da resmi nikah kıydı.

Zerin Adak, gazetecilere yaptığı açıklamada eşi sayesinde Müslümanlığı seçmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Onun sayesinde hayatımdaki en doğru yolu seçtim yani Müslüman oldum. Onun vasıtasıyla Türkiye'ye geldim, çok mutluyum" dedi.

Bundan önceki yaşantısının adeta kapalı bir kutu olduğunu ifade eden Adak, Müslüman olduktan sonra üzerinden büyük bir yükün kalktığını söyledi.

Adak, öteden beri Müslümanlığa ilgi duyduğunu, eşinin teklifiyle bu duygusunun perçinlendiğini belirterek, "Bundan önce kapalı olan hayatımın kapısı Müslümanlığa geçtikten sonra açıldı" diye konuştu.

Mahfuz Adak ise iş için gittiği Finlandiya'da bir pizzacıda servis şoförlüğü yaparken Helena Karoliina Huuhanmaki ile tanıştığını kaydederek, ilişkilerinin kısa sürede aşka dönüştüğünü söyledi.

Daha sonra Türkiye'ye dönmek zorunda kaldığını aktaran Adak, şunları kaydetti:

"Kendisiyle telefonla görüşmeye devam ettik ve evlenme kararı aldık. Ancak benimle evlenmesi için Müslüman olması gerektiğini söyledim. Zerin, Müslüman olmak ve benimle evlenmek için Finlandiya'dan tek başına Türkiye'ye yani Cizre'ye geldi. Bütün işlemleri tamamladık. Zerin'in Müslüman olmasından sonra ilk önce dini nikah kıydık ardından resmi nikah kıyarak aşkımızı hayat boyu bir arkadaşlığa dönüştürdük. Bir süre sonra tekrar Finlandiya'ya döneceğiz."